zo nieuws

Prijsvraag Onze Buurt
Lees verder

Meer nieuws ›

print

Sittard


Centrum
Het centrum van Sittard bruist. In de wijk vinden veel activiteiten plaats. Er is dan ook altijd wat te beleven. Het centrum heeft een karakteristieke uitstraling. De oude gevels van de woningen, de gezellige markt. Het is prima wonen in het centrum.

Voorzieningen
Alle winkels en voorzieningen liggen op loopafstand. Naast het drukke stadshart biedt het centrum voldoende mogelijkheden tot ontspanning. Het theater, de vele cafeetjes met terrasjes.

Leyenbroek
In de wijk zelf vindt u geen voorzieningen. Maar het centrum, op loopafstand van de wijk, biedt alles wat u nodig heeft. Hier vindt u winkels, banken, postkantoor, gemeentehuis, bibliotheek, kerk en diverse cafés en  restaurants.

Lahrhof
Het is prettig wonen in deze kleine wijk van Sittard. Het is er rustig en de wijk heeft veel groenvoorzieningen.

Voorzieningen
Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het winkelcentrum. Lahrhof heeft ook een basisschool en een sociëteit.

Vrangendael
Vrangendael is een grote wijk, die in twee delen uiteenvalt. Vrangendael heeft redelijk wat groenvoorzieningen en de bebouwing is een combinatie van hoog- en laagbouw. Het centrum van Sittard is op loopafstand. Ook ligt Vrangendael gunstig ten opzichte van uitvalswegen.

Voorzieningen
Naast een basisschool en een kerkgemeenschap heeft Vrangendael een bibliotheek, een buurtwinkel en een ontmoetingscentrum. 

Sanderbout
Sanderbout is een wijk met een sterk sociaal karakter. Er heerst een heel eigen sfeer met een hoge saamhorigheid tussen de bewoners. De oudere karakteristieke woningen zijn door veel groen omgeven. Een actief verenigingsleven zorgt voor een hechte sociale structuur. De wijk ligt in het hart van de gemeente Sittard-Geleen-Born. Uitvalswegen zijn goed bereikbaar. In de wijk heeft een flink gedeelte van de mijnwerkerswoningen een totale renovatie ondergaan. In de toekomst worden nieuwe eengezinswoningen en seniorenwoningen gebouwd.

Voorzieningen
Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de grote buurtsupermarkt. Het centrum ligt op niet al te grote afstand. In de wijk ligt een basisschool en aan de rand van Sanderbout ligt het nieuwe moderne ziekenhuis.

Thienbunder
In de wijk Thienbunder zijn 232 eengezinswoningen gesloopt en vanaf 2013 wordt gestart met de nieuwbouw van huur- en koopwoningen verdeeld over appartementen, patiowoningen, geschakelde en vrijstaande eengezinswoningen. Daarnaast ligt er nog een appartementencomplex aan de rand van de wijk. De wijk ondergaat een totale verandering maar kenmerkt zich ook na de herinrichting door veel groen. Vanuit de wijk is het gemakkelijk om bij de uitvalswegen te komen.

Voorzieningen
Voor de dagelijkse boodschappen kunnen de bewoners terecht bij drie supermarkten in de directe omgeving. Het centrum van Sittard met alle winkelvoorzieningen ligt op loopafstand. In de wijk ligt een grote speeltuin. Dit maakt de wijk aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen.

Ophoven
Deze rustige wijk is ruim en groen van opzet. Dit geeft de wijk een vriendelijke uitstraling. Ophoven ligt op 10 minuten lopen van het centrum van Sittard, waar alle winkelvoorzieningen zijn gelegen. Het prachtige stadspark geeft de wijk een mooie, groene uitstraling. Ophoven is kindvriendelijk en biedt een prettige omgeving voor iedereen die rustig wil wonen. In de wijk liggen voornamelijk eengezinswoningen. Senioren kunnen wonen in een grondgebonden seniorenwoning of een senioren appartementen  complex. Voor de starters zijn in het voormalige klooster studio´s of een enkele een-slaapkamerwoning te huur.

Voorzieningen
De bewoners van Ophoven zijn aangewezen op de winkels in het centrum van Sittard, dat gelegen is op 10 minuten lopen van de wijk. In de wijk liggen twee basisscholen. Sport en ontspanning vinden plaats in het mooie stadspark.

Overhoven
Dit is een wijk met huurwoningen, maar grotendeels met koopwoningen. Voor ZOwonen zijn dit met name de eengezinwoningen en een ouderencomplex Gelderhof en een appartementencomplex Reinoudflat. Het is een fijne, groene wijk!

Voorzieningen
De wijk ligt op loopafstand van het centrum. Ook het NS-station ligt vlakbij. Vanuit de wijk zit u snel op de uitvalswegen van de stad. Er is een peuterspeelzaal, een basisschool en een artsenpraktijk. Overhoven heeft een rijk verenigingsleven met voetbalvelden van DVO. In het gemeenschapshuis Oos Kaar vinden jaarlijks vele activiteiten plaats.

Baandert
Deze wijk grenst aan het centrum en bestaat voor het grootste deel uit flats en etage-portiekwoningen. Er wonen veel senioren en jongeren. Baandert heeft veel groenvoorzieningen die zorgen voor een vriendelijke uitstraling. Een plek waar het goed wonen is.

Voorzieningen
In Baandert is een artsenpraktijk, een basisschool en een peuterspeelzaal. Binnen een paar minuten bent u in het centrum van Sittard. De wijk ligt gunstig ten opzichte van de uitvalswegen. In Baandert heeft ZOwonen voornamelijk flatwoningen en appartementen.

Stadbroek
Dit is een wijk met toekomst! Stadbroek ligt op loopafstand van het centrum van Sittard. Recentelijk is de nieuwe wijk Molenbeek gerealiseerd met eengezinswoningen en appartementen, koop en huur door elkaar. De wijk kent 2 ouderencomplexen. Er zijn ook veel twee op een woningen.

Voorzieningen
Op de locatie van de kerk wordt een winkelcentrum gerealiseerd. In het wijkcentrum Don Bosco vinden veel activiteiten plaats. Er is een basisschool met een speelgoed-uitleen. Er is een huisarts en vlakbij ligt het openbare zwembad en het groene gebied “Swienswei”. In de gerestaureerde Stadbroekermolen vinden regelmatig conferenties en feesten plaats. De wijk heeft een wijkplatform en ligt vlakbij Duitsland.

Hoogveld
Dit is een jonge, mooi opgezette wijk, waarin een goede mix bestaat tussen koop- en huurwoningen. De wijk kent voornamelijk eengezinswoningen. Er wonen veel gezinnen met kinderen. Niet verwonderlijk als je kijkt naar de vele pleinen, groenvoorzieningen en speelgelegenheden. Een mooie vijver vormt het middelpunt van de wijk. Aan de rand van Hoogveld ligt een park. 

Voorzieningen
De wijk heeft een basisschool. Andere scholen en opleidingen liggen in de aangrenzende wijk Limbrichterveld. Het winkelcentrum is op loopafstand, ook in Limbrichterveld. Vanuit de wijk is een goede verbinding met het centrum van Sittard en naar de nabijgelegen uitvalswegen. 

Limbrichterveld
Deze wijk ligt net buiten het centrum van Sittard, op loopafstand van het NS en busstation. Het is een wijk met veel verschillende soorten woningen. De vijf hoogbouwflats met elk 12 verdiepingen zijn erg bepalend voor de wijk. Voor de flats ligt een mooi en open park. De wijk heeft veelal eengezinswoningen, waarbij er een goede mix is tussen huur en koop. Het aantal seniorenwoningen is zeer gering.

Voorzieningen
De wijk Limbrichterveld heeft een winkelcentrum, met divere voorzieningen voor de dagelijkse en niet-dagelijkse boodschappen. Een ander belangrijk kenmerk van de wijk zijn het grote aantal scholen en opleidingsmogelijkheden. In het midden van de wijk ligt een basisschool en een grote speeltuin. De wijk biedt onderwijs op HOBO, VMBO en  MBO niveau. Ook is er speciaal onderwijs (basis- en voortgezet onderwijs). In de toekomst (2013) zal dit uitgebreid worden en zal de DaCaPo vanuit het centrum naar deze wijk verhuizen. Aangrenzend aan hoogbouwflats ligt het gemeenschapshuis en een jongerencentrum gelegen.

Broeksittard
Wie houdt van een dorpse sfeer met een actief verenigingsleven is op zijn plaats in Broeksittard. In deze wijk is het rustig wonen. Er is veel aandacht besteed aan de groenvoorzieningen.

Voorzieningen
In deze wijk vindt u een basisschool en speelgelegenheden voor de kinderen. Er is op loopafstand een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen.

Kempehof
De wijk Kempehof is rustig en kindvriendelijk. Van doorgaand verkeer heeft u hier geen last. De bebouwing is afwisselend met eengezinswoningen, appartementen en flats.

Voorzieningen
In het naastgelegen Lahrhof is een winkelcentrum, een basisschool en een gemeenschapshuis. Vanuit de wijk bent u snel op de uitvalswegen.

Haagsittard
Deze jonge en vriendelijke wijk is ruim van opzet en biedt volop mogelijkheden voor de kinderen om lekker buiten te spelen. Eén doorgaande weg zorgt ervoor dat u gemakkelijk de wijk in en uit kunt. Binnen de wijk heeft u nauwelijks last van doorgaand verkeer.

Voorzieningen
Voor de boodschappen kunt u terecht in het winkelcentrum met een ruim aanbod aan winkels. De wijk heeft een basisschool en een speelplaats voor de kinderen. Het gemeenschapshuis biedt diverse activiteiten aan.

Europapark
Net als Haagsittard is dit een moderne en ruim opgezette wijk met veel eengezinswoningen. De wijk heeft een rustig en sociaal karakter. Europapark wordt van Haagsittard gescheiden door een doorgaande weg.

Voorzieningen
Het winkelcentrum in Haagsittard is vlakbij. Hier vindt u veel verschillende winkels. In Haagsittard kunt u ook terecht voor de basisschool en het gemeenschapshuis dat zeer actief is.

Limbricht
Het is mooi en rustig wonen in het groene Limbricht. Deze wijk is een oud kerkdorp en ligt aan de rand van Sittard. Kasteel Limbricht geeft er een speciaal tintje aan. In een carréboerderij aan de Platz, Steenstraat zijn 16 appartementen en/of studio’s gelegen.

Voorzieningen
Limbricht heeft een basisschool en voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de dorpskern. Limbrichterveld grenst aan dit kerkdorp en heeft veel onderwijsinstellingen en een NS-station. Vanuit Limbricht is er een goede busverbinding met Sittard. 


zo twitter
02 apr 2014
RT @BAMWonen: RT @JeffrySavelkoul: @BAMWonenZuid 1e brochure van #BAMWooncollectie bestaande bouw overhandigd aan @DABarendsz @ZOWonen... 1…
29 mrt 2014
@Erik_9760 Hallo Erik, wij volgen je nu zodat je een PB kunt sturen. We nemen dit dan maandag in behandeling.
Meer tweets ›

zo beeldMeer video's ›