Klacht over ZOwonen

Wij zijn tevreden als jij dat bent. Toch kan het voorkomen, ondanks al onze inspanningen, dat je niet blij met ons bent. Een reparatie is niet goed uitgevoerd. Of een medewerker heeft je niet goed behandeld. Niet tevreden over ons? Laat het ons weten.

Moet er iets gerepareerd worden in jouw woning?

Als er iets kapot is in of rond jouw woning, wat je niet zelf kunt maken. Maak dan een melding voor een reparatie. Na de melding nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Ervaar je overlast?

Heb je last van de buren, bijvoorbeeld door harde muziek of ander lawaai, rommel, afval of overlast door drugs- en alcoholgebruik? En kom je er zelf met jouw buurtgenoten niet uit? Doe dan een melding van overlast.

Heb je een klacht over ZOwonen?

Bijvoorbeeld omdat je niet correct bent behandeld. Of omdat wij gemaakte afspraken niet zijn nagekomen? Dien dan een klacht in. Binnen 2 werkdagen nemen wij contact met je op. Ook krijg je een bevestiging van je melding. Daarna proberen we de klacht samen met jou op te lossen.

Ben je daarna toch niet tevreden over de manier waarop wij je klacht hebben opgelost? Dan spreken we niet meer van een klacht, maar van een geschil. Meld je dan bij de Regionale klachtencommissie. Dit is een onafhankelijke commissie.

Niet gevonden wat je zocht? Probeer het hier opnieuw
© 2024 ZOwonen. Alle rechten voorbehouden.  Algemene voorwaarden Privacybeleid Disclaimer
Design:  Mannen van 80 Realisatie:  Zuiderlicht