Betalingsmogelijkheden

Hoe betaal ik aan ZOwonen?

Voor de 1e van de maand moet de betaling van je huur bij ons binnen zijn. Je kunt de huur op verschillende manieren betalen. Het makkelijkste is een automatische incasso, want dan heb je er zelf geen omkijken meer naar en alle wijzigingen worden door ons verwerkt. 

Er zijn meer mogelijkheden, ook voor andere facturen.

Automatische incasso

Alleen voor huurbetalingen

Je machtigt ZOwonen om elke maand de huur af te schrijven. Dit doen we op de 1e dag van de maand. Om automatisch te betalen met een incasso vul je een machtigingsformulier in. 

Overboeken via internetbankieren

Het bedrag kan worden overgemaakt op ons IBAN rekeningnummer:
NL 04 BNGH 0285 043 900 t.n.v. ZOwonen. Vermeld hierbij je relatiecode (relatienummer). Dit nummer kun je terugvinden in onze brieven.

Accept e-mail

Je ontvangt een e-mail met een link om te betalen. Je controleert de gegevens en met één druk op de knop betaal je. Kijk hier hoe het werkt.

Automatisch via uitkering gemeente

Alleen voor huurbetalingen

Als je een bijstandsuitkering ontvangt, kun je de huur ook elke maand automatisch laten inhouden op de uitkering. De gemeentelijke sociale dienst maakt dan elke maand de huur aan ons over. Stuur hiervoor een e-mail naar: debiteurenbeheer@zowonen.com.

Hoe wijzig ik mijn bankrekeningnummer?

Je geeft een ander rekeningnummer aan ons door met het wijzigingsformulier.

Betaalt een instantie je huur,  dan kan deze instantie contact opnemen met de afdeling debiteurenbeheer om het bankrekeningnummer te wijzigen.