Huurachterstand

De huur moet altijd op de eerste van de maand op onze rekening binnen zijn. Is dat een keer niet gebeurd, dan heb je nog niet meteen een betaalachterstand.

Wat moet ik doen als ik mijn huur niet op tijd kan betalen?

Betaal je te laat, dan ontvang je een betalingsherinnering. Kun je na deze herinnering de rekening nog niet betalen, neem dan altijd meteen contact met ons op. Je kunt hiervoor ook het contactformulier gebruiken. Wij nemen dan contact met jou op. Samen kijken we dan wat het probleem is, en zoeken samen naar een oplossing. Hoe sneller je je bij ons meldt, hoe beter.

Betalingsproblemen? Laat het ons weten. Wij zoeken samen een oplossing.

Kan ik in termijnen betalen of een betalingsregeling treffen?

Neem zo snel mogelijk contact met ons op over een betalingsregeling.

Wat gebeurt er als ik mijn huur niet op tijd kan betalen?

Neem dan meteen contact met ons op. Dit om te voorkomen dat er kosten bij komen.

Heeft mijn huurachterstand gevolgen voor mijn inschrijving als woningzoekende?

Jazeker. Heb je een betalingsachterstand bij ZOwonen, dan kun je je niet inschrijven als woningzoekende. Dit kan pas als alles betaald is.

Waar kan ik terecht als de financiële problemen teveel worden?

Neem gerust contact op met een incasso consulent van ZOwonen. Bij het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) krijg je persoonlijk advies. Voor meer informatie over besparen, omgaan met schulden, begroting maken, verzekeringen, enzovoorts informeer bij je gemeente voor schuldhulpverlening. Hieronder vind je een aantal handige sites.