Klussen en verbouwen

Je wil je woning zo gezellig en comfortabel mogelijk maken door alles aan te passen naar jouw wensen. Wil je iets veranderen in je huurwoning, dan kan dat tot op zekere hoogte. In het klussenoverzicht zie je wat je wel en niet mag doen. Ook vind je in het overzicht welke aanpassingen je moet herstellen als je de woning in de toekomst gaat verlaten.

Wat mag ik veranderen in mijn woning?

In het klussenoverzicht zie je welke veranderingen je wel of niet mag doorvoeren aan de woning. Er zijn verschillende opties:

  • Geen toestemming nodig. Er staat in het overzicht ook waar je rekening mee moet houden en onder welke voorwaarden de aanpassing mag blijven zitten als je gaat verhuizen. 
  • Goedkeuring nodig. Je kunt de goedkeuring van ZOwonen aanvragen met het klusformulier. 
  • Niet toegestaan.

Klussenoverzicht

Zoek jouw klus op en lees wat mogelijk is.

Staat jouw klus hier niet bij? Neem dan contact met ons op.

Ik wil zelf klussen in mijn woning, hoe krijg ik toestemming?

Wil je zelf klussen en heb je daarvoor onze toestemming nodig? Zo werkt dat:

  1. Vul het klusformulier in en stuur het ons. 
  2. De opzichter van ZOwonen beoordeelt je aanvraag. Het kan zijn dat de opzichter daarvoor een afspraak met je maakt in de woning. 
  3. Je ontvangt binnen twee weken een brief met onze reactie op je aanvraag

Download

Wat gebeurt er met mijn aanpassingen als ik ga verhuizen?

Ga je verhuizen, dan kun je sommige aanpassingen ter overname aanbieden. Je vindt dit terug in het klussenoverzicht. De opzichter beoordeelt wat jij ter overname mag aanbieden. Verhogen jouw aanpassingen de waarde van de woning, dan krijg je soms bij vertrek een vergoeding. Ook dit staat in het klussenoverzicht en bespreek je met de opzichter.

Reparaties en onderhoud door de huurder

Er zijn ook klusjes in huis die onder het 'Onderhoud door de huurder' vallen. Die doe je dus altijd zelf. Bijvoorbeeld binnenschilderwerk en de cv-ketel ontluchten en bijvullen. Daarnaast zijn er reparaties die ZOwonen voor je uitvoert.

Aanpassingen aan je woning

Soms zijn aanpassingen aan je woning nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Als je in een rolstoel zit of slecht ter been bent bijvoorbeeld. We kunnen drempels verwijderen, de keuken of badkamer aanpassen en de deuren makkelijker laten openen. Je kunt ook denken aan een traplift of een verhoogd toilet. Je lees alles hierover bij Wonen met zorg.