St. Petrus-/Heistraat

Restauratie 100 jaar oude woningen

In de Sittardse wijk Overhoven restaureren wij 25 eengezinswoningen. De 100 jaar oude woningen, kregen in 2001 de status Rijksmonument. De grootte en het karakter van de woningen moet in stand blijven.

Door de slechte kwaliteit van de funderingen kon de stabiliteit van de woningen niet meer worden gewaarborgd. Na grondig onderzoek is in 2014 besloten tot restauratie. De bewoners konden niet blijven wonen. Eind 2015 is dan ook gestart met een intensief traject om de bewoners te begeleiden naar een andere woning. Ze hebben allemaal een nieuw thuis gevonden. Eén bewoner keert terug naar één van de nieuwe woningen.

Karakter behouden
De funderingen worden in het nieuwe plan versterkt en de woningen krijgen bij de restauratie een nieuwe indeling. De interieurafwerking en inrichting worden teruggebracht in nieuwstaat. Maar wel met het karakter van toen. Bijzondere elementen zijn de houten trappen en, voor zover nog aanwezig, de binnendeuren. Een aantal woningen krijgen de oorspronkelijke binnendeuren terug. Bij de overige woningen worden “replica’s” toegepast. De uitstraling aan de buitenkant blijft geheel in stand.

Recent zijn alle woningen verhuurd.

Brochure St. Petrus-/Heistraat