ZOwonen renoveert ruim 380 appartementen in Beek

Een samenwerkingsverband van Heijmans en Van Wijnen Sittard B.V. gaat in opdracht van ZOwonen 384 appartementen van de Carmelflats in Beek renoveren. De appartementen uit de jaren '60 worden energiezuinig gemaakt en moeten op termijn geheel gasloos worden. ZOwonen investeert bijna € 25 miljoen in deze renovatie. De werkzaamheden starten deze maand en duren ruim 2 jaar.

De woningen aan de Kennedylaan, Eisenhowerlaan en Rooseveltlaan zijn verdeeld over 8 woonblokken en worden gefaseerd aangepakt. Ieder woonblok krijgt een nieuwe verwarmingsinstallatie en per appartement worden 4 zonnepanelen op het dak geplaatst. Ook de buitengevel van de Carmelflats wordt aangepakt. Nieuwe kunststof kozijnen, een isolatiegevel met steenstrips en een nieuw dak zorgen voor een frisse uitstraling.

Energielabel A

Met de renovatie wordt het energielabel van de appartementen teruggebracht van energielabel F naar A. Met een enkele uitzondering op niveau B, waarbij de aansluiting op aardgas op verzoek van de huurders behouden blijft. Om veiligheid te borgen worden de 8 woonblokken voorzien van een nieuwe entree en een vernieuwde vluchttrap.

Planning

De werkzaamheden aan het eerste appartementenblok starten deze maand en duren tot eind dit jaar. De overige 7 blokken worden begin 2018 aangepakt. Naar verwachting vindt de oplevering hiervan in het derde kwartaal van 2019 plaats. Om zoveel mogelijk overlast te beperken worden de sloopwerkzaamheden tot een minimum beperkt en worden nieuwe installaties aangebracht voordat de oude verwijderd worden.