Bouw Woonzorgcentrum “Hof van Serviam” start in voorjaar 2019

Prettige woonlocatie voor mensen met zorgindicatie midden in de stad

Woensdag 12 december ondertekenden ZOwonen, Zuyderland en Van Wijnen Sittard de contracten die de start van de bouw van een grootschalig woonzorgcentrum in het centrum van Sittard formaliseren. Zuyderland en ZOwonen ondertekenen de huurovereenkomst met een looptijd van 20 jaar van de 114 woonzorgappartementen, 30 PG plaatsen voor dementerende ouderen en diverse dienstruimten zoals een ontmoetingsruimte en eetzaal. Van Wijnen en ZOwonen ondertekenen de aannemingsovereenkomst. ZOwonen investeert 26 miljoen in de realisatie van dit grootschalige woonzorgcomplex.

Het nieuw te bouwen woonzorgcentrum verrijst, vanaf februari/ maart 2019, aan de Schootsvelden in het centrum van Sittard. Met de realisatie van dit complex wordt fase 1 van Zitterd Revisited afgerond. Het is het eerste grote nieuwbouwcomplex dat wordt aangesloten op het Groene Net en daarmee geheel gasloos wordt.
Janine Godderij, directeur-bestuurder ZOwonen: “Na jarenlange voorbereiding ben ik verheugd dat dit project van start gaat. Een ambitieus project op een mooie locatie, met uitzicht op de historische binnenstad en de stadswallen. Een mooie plek om oud te worden”.

Wonen met zorg
Door het huren van de 114 appartementen en 30 eenheden voor dementerenden komt Zuyderland tegemoet aan de grote vraag aan zorgwoningen in het centrum van Sittard. Roel Goffin, Raad van Bestuur Zuyderland: ”Met dit grote project kunnen we ouderen in Sittard voor tientallen jaren de plek bieden die ze verdienen. We realiseren samen met ZOwonen een prachtig project in het hart van de binnenstad. Hierdoor kunnen hulpbehoevende en kwetsbare ouderen met onze hulp en zorg midden in de samenleving genieten van hun laatste levensjaren in een levendige omgeving. We zijn erg trots dat we dit door een goede samenwerking met tal van partijen, zoals de gemeente Sittard-Geleen en ZOwonen, mogelijk kunnen maken.”

Hof van Serviam
Het grootschalige complex in de tuinen van het voormalige Serviam Lyceum (hoek Odasingel/Haspelsestraat) krijgt de naam “Hof van Serviam”. Wat in het Latijn betekent “ik zal dienen”. Een passende naam voor de bestemming van het complex.

Momenteel doet de gemeente Sittard-Geleen archeologisch onderzoek. Daarna, februari/maart 2019 start de bouw. Oplevering wordt verwacht eind 2020.