ZOwonen in de wijk op landelijke Dag van het Huren

Zaterdag 1 oktober gaan alle medewerkers van ZOwonen de wijken in. In het kader van de landelijke Dag van het Huren zoeken ze de verbinding met huurders en stimuleren ze de contacten tussen huurders. In samenwerking met bewoners zijn op zes locaties in de Westelijke Mijnstreek activiteiten georganiseerd. Ze leggen onder andere een Jeu de Boules baan aan, knappen een ontmoetingsruimte op, wandelen met ouderen, informeren woningzoekenden, maken wegwijs in het nieuwe online platform en entertainen ouderen in een woonzorgcentrum.

Dag van het Huren
Dit jaar organiseren ca. 100 wooncorporaties de tweede Dag van het Huren in Nederland. Al meer dan 150 jaar zorgen wooncorporaties ervoor dat mensen goed kunnen wonen. Ruim vier miljoen Nederlanders – één op drie huishoudens – wonen in een corporatiewoning. Tijdens de landelijke Dag van het Huren kunnen huurders en belangstellenden bekend en vertrouwd raken met de bijdrage van corporaties aan de samenleving. ZOwonen geeft hier invulling aan door met z’n allen de verbinding op te zoeken met de huurders.

Locaties en programma
Sittard
Bij het St. Agnetenbergklooster gaan we wandelen met ouderen door geheime tuinen en lunchen we samen.
In Mijn Zuid doen we snoei- en opruimwerk, is er een schilderactiviteit met ouderen in de Augustinessenhof en leggen we een Jeu de Boules baan (achter Klimopstraat 25) aan die om 15.30 feestelijk wordt geopend.
Geleen
Bij het MLKingplein doen we verschillende activiteiten met de bewoners, lunchen we samen en doen we schoonmaakwerkzaamheden aan de flats.
Beek
In woonzorgcentrum Franciscus vertellen we oudere woningzoekenden alle ins en outs over het zoeken naar een woning. Ook bestaat de mogelijkheid om twee woningen te bezichtigen.
Amstenrade
In woonzorgcentrum Elvira in Amstenrade wordt om 11.00 uur de dag feestelijk geopend door Ton Mans en wethouder Karel Wolff. Daarna lunchen we samen en beleven we nog een muzikale en gezellige middag. Ondertussen worden er schoonmaakwerkzaamheden aan de woningen verricht.
Susteren
In D’n Hook aan de Reinoud van Gelderstraat helpen we huurders op weg in het nieuwe online platform van ZOwonen.