ZOwonen en WoonEnergie en energiebewustere huurders

16 juni 2016

Vanmiddag hebben ZOwonen en energieleverancier WoonEnergie een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De zes samenwerkende huurdersorganisaties van ZOwonen ondersteunen de samenwerking en tekenden mee. Het doel van de samenwerking is huurders een voordelig energietarief aan te bieden en hen energiebewuster te maken. Dit leidt tot structurele besparingen op de energiekosten.

Ton Mans, directeur-bestuurder van ZOwonen, is blij met de samenwerking. “Een belangrijk onderdeel van ons duurzaamheidsprogramma is huurwoningen energiezuiniger maken. Huurders ervaren op die manier meteen een voordeel in hun energierekening en dus ook in de woonlasten. Om de woonlasten nog verder naar beneden te krijgen is het belangrijk dat huurders een gunstig energietarief hebben. Verder willen we huurders energiebewuster maken en daar ook naar handelen. Hiervoor gaan wij samenwerken met WoonEnergie in de vorm van een adviesgesprek aan huis”.

Adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek neemt de adviseur van WoonEnergie een EnergieTest bij de huurders af. Op basis hiervan kan de huurder zien of hij energiezuinig gedrag vertoont en krijgt hij inzicht in de besparingsmogelijkheden. De adviseur biedt de huurder daarnaast de mogelijkheid om over te stappen naar WoonEnergie.

WoonEnergie

WoonEnergie is in 2002 ontstaan uit de samenwerking van woningcorporaties en Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties. Doel is energie te leveren aan huurders van corporaties tegen lage tarieven en daarmee de woonlasten van huurders te drukken. Zo geeft WoonEnergie een Top 3 prijsgarantie, waardoor het tarief tot de drie voordeligste van Nederland, in de markt van vergelijkbare aanbieders hoort. WoonEnergie bedient ruim 70.000 huishoudens, die huren bij circa honderd corporaties.