Metamorfose 100 portiek-etagewoningen Geleen

Klaar voor de komende 35 jaar

Van juni 2015 tot mei 2016 zijn in opdracht van ZOwonen 100 portieketagewoningen in de Gerardusstraat en omgeving in Geleen gerenoveerd. Behalve de nieuwe look levert het de bewoners lagere woonlasten op.

In de Gerardusstraat en omgeving in Geleen hebben zeven woonblokken met daarin 100 portieketagewoningen een complete metamorfose ondergaan. De oude bakstenen gevels verdwenen achter witte, frisse en strak gestucte gevels. Grotere entrees zorgen voor meer licht en nieuwe en grotere balkons maken het nieuwe uiterlijk compleet. Verder zijn de trappenhuizen en de algemene kelderruimten opgeknapt en is het groen en de bestrating rondom de woongebouwen aangepast en vernieuwd. 
Al tijdens de werkzaamheden werd het verschil snel zichtbaar en kwamen de eerste positieve reacties van bewoners en omgeving.

Meer comfort en lagere woonlasten
Maar niet alleen het uiterlijk telt. De nieuwe kunststof kozijnen in trappenhuizen en kelders leveren samen met het geïsoleerde nieuwe dak en de gevels de huurders gemiddeld eente verwachten besparing van 10 tot 20 euro per maand op de woonlasten op.

Directeur-bestuurder Ton Mans: “We zijn blij dat we op deze manier 100 energiezuinigere en betaalbare woningen hebben gerealiseerd voor mensen met lagere inkomens”.

Investering
ZOwonen investeerde 3,5 miljoen euro in de renovatie van deze sociale huurwoningen.