Sloop laatste woningen Mijn Zuid

Woensdag 17 januari is de laatste woning van het project Mijn Zuid gesloopt. Het gaat om de laatste van 16 woningen aan de Resedastraat. Wethouder Ruud Guyt en bestuurder Ton Mans van ZOwonen markeerden dit bijzondere moment door een muur van de woning te slopen en letterlijk de deur voor het laatst achter zich dicht te trekken.

Bouw 14 huurwoningen

Op de plaats van de 16 gesloopte woningen in de Resedastraat worden 14 huurwoningen gebouwd. De bouw start in maart en wordt naar verwachting in september opgeleverd. Het totale sociale huurprogramma binnen Mijn Zuid komt daarmee op 174 woningen. Daarnaast zijn totaal 84 koopwoningen gerealiseerd. Na een periode van bijna 10 jaar slopen en bouwen bereiken we een vermindering van het aantal woningen van ruim 55%.

Afronding Mijn Zuid

Met de sloop en nieuwbouw in de Resedatraat komt het project Mijn Zuid ten einde. Tien jaar duurde het hele traject dat ZOwonen met de gemeente Sittard-Geleen en tot vorig jaar ook met de provincie volbracht. In die tijd zijn 457 woningen gesloopt en 256 nieuwe woningen gebouwd.