Coördinator Prestatieafspraken

Als regievoerder in het maken van prestatieafspraken tussen al onze stakeholders, ook bewoners, neem jij het voortouw, initieert initiatieven, jaagt aan en jaagt na. Je luistert, verbindt en analyseert. Je bent als strategische doener in staat om vanuit meerdere perspectieven te redeneren én op inhoud te adviseren. Je bent een communicatieve coördinator Prestatieafspraken die verbindingen legt tussen onze belangrijkste partners, zoals gemeenten, maatschappelijke instellingen én dus onze huurdersbelangenvereniging. Je versterkt in samenwerking met deze partners het speelveld wonen, zorg en welzijn en gaat voorop in de zoektocht naar gemeenschappelijke afspraken over renovatieprogramma‚Äôs en leefbaarheid op de hoek van de straat. Je bent daarbij kritisch, maar hebt ook humor. We houden van een knipoog op zijn tijd. Onze klanten zijn voor ons belangrijk en dus vinden wij het bijzonder relevant dat je hun belangen écht begrijpt en in balans brengt en houdt met de (bedrijfseconomische) belangen van ZOwonen en partners. Je voelt je bovendien thuis in de Westelijke Mijnstreek en hebt een liefde voor je vak en de volkshuisvesting. We houden bij ZOwonen van aanpakken, van uitdagingen aangaan en vooral ook van mensen die oog hebben voor anderen en het verschil willen maken. Voor ons zijn de 14.000 woningen die we beheren kortom meer dan bakstenen en huurverhogingen. Er wonen mensen. En dus is voor ons is elk huis een thuis. En elke huurder een bewoner. Daar werken we voor. Kom jij bij ons werken? We zijn voor ons team Maatschappelijk Presteren op zoek naar een conceptuele en betrokken coördinator Prestatieafspraken (36 uur)

We zijn voor ons team Maatschappelijk Presteren op zoek naar een conceptuele en betrokken coördinator Prestatieafspraken (36 uur)

Profiel
Je begrijpt hoe politiek en bestuur werkt, kunt beleid opstellen en uitvoeren en beweegt gemakkelijk in de sociale, publieke en economische domeinen. Je bent bekend met de overlegwet, snapt hoe je participatie inhoud geeft en leefbaarheid kunt bevorderen. Relatiebeheer, netwerken en lobbyen zijn een tweede natuur. Voor deze uitdagende en dynamische functie, met standplaats Sittard, zoeken wij dan ook:

  • een kandidaat die zelfstandig initiatief neemt om - voorafgaand aan het opstellen van prestatieovereenkomsten - bij managers, beleidsmedewerkers en teamleiders de inhoud op te halen die vanuit ZOwonen ingebracht moet worden. Voor hen ben je een sparringspartner, die weet heeft van ontwikkelingen binnen diverse sectoren;
  • iemand die inhoudelijk en dus vanuit deskundigheid, marktonderzoeken, trends en actualiteit adviseert over wet en regelgeving en thema’s die spelen bij gemeenten en huurdersvertegenwoordiging. Daarbij geeft je ook suggesties over mogelijke onderwerpen en de meest ideale vorm waarin afspraken kunnen worden vastgelegd en geef je ZOwonen advies over de te varen koers;
  • een persoon die projectmatig de regie voert over de afstemming tussen gemeenten, zorg- en welzijnsaanbieders, collega-corporaties, huurdersvertegenwoordiging en ZOwonen. Je formuleert afspraken SMART en vanuit elk mogelijk perspectief. Je bewaakt de voortgang en evalueert afspraken;
  • een aanjager en najager van het bod en de prestatieafspraken. Zowel intern als extern;
  • een sollicitant die een HBO- of WO opleiding heeft afgerond;
  • een nieuwe collega die over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden beschikt en gespreks- en benaderingstechnieken beheerst.

Je definitieve salaris wordt vastgesteld op basis van verwachte bijdragen, opleiding en ervaring en is uiteraard conform de cao Woondiensten.

ZOwonen werkt
We zijn een succesvolle, financieel gezonde woningcorporatie met circa 14.000 sociale huurwoningen. Het overgrote deel van deze woningen is gelegen in de Westelijke Mijnstreek. De woningen die we aanbieden, zijn betaalbaar voor huishoudens met een beperkt inkomen en geschikt voor kwetsbare groepen die extra aandacht behoeven. Ook de markt waarin wij opereren, is volop in beweging en stelt andere en soms meer flexibele eisen dan vroeger. Die maatschappelijk, demografische en economische ontwikkelingen hebben ons geïnspireerd tot een strategie die een toekomstbestendige basis legt voor onze volkshuisvestelijke doelstelling, waar ook jij invulling aan kunt gaan geven. We bieden kortom een veelzijdige, uitdagende baan bij een dynamische woningcorporatie met oog voor verandering.

Vragen is weten
Bel onze collega’s Tom van Vliet, Manager Maatschappelijk Presteren óf Roy van Westering, Manager HR als je vragen hebt. Je kunt hen beiden bereiken via ons algemene nummer: 046 420 96 00.

Solliciteer nu!

Ben je enthousiast en wil je solliciteren, mail dan - vóór vrijdag 1 maart -  je motivatiebrief en cv naar zowerken@zowonen.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.