Risk en Compliance Officer

24 uur

Onze Risk & Compliance Officer krijgt energie van risk management, auditing en compliance. Het aannemen van een onafhankelijke adviesrol zit in jouw DNA. Je zorgt ervoor dat wij ‘in control’ zijn en blijven. Je bent kritisch in je werk en streeft naar resultaat, maar hebt ook humor. We houden van een knipoog op zijn tijd. Onze bewoners zijn voor ons belangrijk en dus vinden wij het bijzonder relevant dat je hun belangen écht begrijpt. Deze houd je in balans met de (bedrijfseconomische) belangen van ZOwonen. Je voelt je bovendien thuis in de Westelijke Mijnstreek en hebt liefde voor je vak en de volkshuisvesting. We houden bij ZOwonen van aanpakken, van uitdagingen aangaan, vooral ook van mensen die oog hebben voor anderen en het verschil willen maken. Kortom voor ons zijn de 14.000 woningen die we beheren meer dan bakstenen en huurverhogingen. Er wonen mensen. Elk huis is een thuis. En elke huurder is een bewoner. Daar werken we voor. Kom jij bij ons werken? We zijn op zoek naar een Risk & Compliance Officer (24,0 uur)

Profiel
Het is jouw kerntaak om de reputatie en de integriteit van ZOwonen te beschermen. Dit doe je door het ondersteunen en adviseren van de directeur-bestuurder en RvC. Hierbij werk je nauw samen met verschillende stakeholders binnen de gehele organisatie. In de primaire processen is er veelvuldig klantcontact, wijzigt wet en regelgeving in rap tempo en vinden onze bewoners iets van onze prestaties. We opereren dus in een complexe, dynamische en uitdagende habitat.

Jij staat aan de lat voor een aantal belangrijke pijlers waaronder compliance. Het begint met het identificeren van alle wetten en regels die geldend zijn voor onze business. Daarnaast signaleer je mogelijke compliance-issues en maak je ons bewust van de gevolgen. Bescherming van persoonsgegevens en het coördineren van eventuele datalekken is jouw verantwoordelijkheid.

De tweede pijler is riskmanagement. Je bent in staat om aansprekende en inspirerende jaar- en activiteitenplan voor ons risicomanagement op te stellen. Gevraagd en ongevraagd advies geven is een must. Evenals het toetsen van de organisatie middels audits. Ook hier stel je een jaarplan op en voer je de regie over de uit te voeren audits volgens plan.

Financieel beleid en beheer houdt in dat je meekijkt en tekent bij besluiten van financiële importantie, zoals gedefinieerd in het Reglement Financieel Beleid en Beheer. Je beoordeelt management- en bestuursrapportages op strategische juistheid en volledigheid en rapporteert daarover in eerste instantie aan de samensteller daarvan. Vanuit jouw rol realiseer je mede de overleggen met de accountant en beoordeel je de beleidsvorming op het gebied van de Woningwet.

Wie ben jij
Voor deze uitdagende en dynamische functie zoeken wij een kandidaat die beschikt over:

  • Een WO-achtergrond richting bedrijfskunde/ accountancy
  • Kennis en ervaring met governance, compliance en risicomanagement
  • Aantoonbare ervaring met diverse meet- en beheer systematiek
  • Communicatieve, sociale en verbindende vaardigheden


Wat bieden wij
De leukste baan bij een dynamische woningcorporatie met oog voor verandering en omgeving. In beginsel betreft het een dienstbetrekking voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid gaan wij een langdurige samenwerking met elkaar aan. Het definitieve salaris wordt vastgesteld op basis van opleiding en ervaring conform de CAO Woondiensten.

Vragen is weten
Neem voor vragen over de vacature contact op met Sjoerd Revenich, Directeur Bedrijfsvoering of met Roy van Westering, Manager HRM, via ons algemene nummer 046-4209600.

Solliciteer nu!
Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en heb je het idee dat jij de Risk & Compliance Officer bent die wij zoeken? Stuur dan voor 19 november je cv en motivatie naar zowerken@zowonen.com.