Huur opzeggen

Door het Coronavirus werken we tijdelijk anders dan hieronder omschreven. Dat vinden we heel vervelend, maar doen we in het belang van jouw en onze gezondheid. Lees hier meer over onze aangepaste manier van werken. We proberen je steeds opnieuw zo goed mogelijk te helpen.

Hoe lang van tevoren moet ik mijn huur opzeggen?

De huur opzeggen van je woning of parkeerruimte doe je met een opzegtermijn van minimaal een maand. Er zit dus minstens een maand tussen de dag dat jouw opzegging bij ons binnen is en het inleveren van de sleutels. Je hoeft niet op te zeggen per de eerste van de maand. Dit kan op elke dag van de maand. De einddatum van de huurovereenkomst valt wel altijd op een werkdag (maandag t/m vrijdag), behalve als dat een algemeen erkende feestdag is. In dat geval ligt de einddatum op de eerste werkdag erna.  

Je hoeft met opzeggen niet te wachten tot één maand voor je verhuizing. Doe je dat meer dan 2 maanden van tevoren, dan hebben wij meer tijd om een nieuwe huurder te zoeken. Daardoor is de kans groter dat je zaken aan een nieuwe huurder kunt overdragen. Een voordeel voor jou, maar ook voor ons. En daarom belonen wij je voor eerder opzeggen. Met een cadeaubon van 25 euro!

Verdien een cadeaubon van 25 euro! Door de huur meer dan 2 maanden voordat je gaat verhuizen op te zeggen.

Hoe zeg ik de huur van mijn woning op?

De huur van je woning opzeggen kan op de volgende manieren:

  • Schriftelijk met het formulier 'Huuropzegging'. Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar ZOwonen, Postbus 13, 6130 AA Sittard
  • Aan de balie

Hoe zeg ik de huur van mijn parkeerruimte op?

De huur van je parkeerruimte opzeggen kan op de volgende manieren:

Wat gebeurt er nadat ik de huur van mijn woning heb opgezegd?

Als wij je opzegging ontvangen hebben, bellen we je om afspraken te maken over de vooropname, de eindopname en het bezichtigen van jouw woning door eventuele nieuwe huurders. Na de eindopname vindt de eindafrekening plaats.

Let op: woon je in een woning van vóór 1994, dan kan het zijn dat er asbest aanwezig is. Lees wat te doen bij een vermoeden van asbest

Vooropname

De vooropname doen we zo snel mogelijk. Onze opzichter loopt samen met jou door het huis en bespreekt hoe je alles moet achterlaten. Je krijgt uitgelegd wat je ter overname mag aanbieden aan de nieuwe huurder. Je ontvangt na afloop een bevestiging van de afspraken per mail.

Bezichtiging door nieuwe huurders

We vragen je om jouw medewerking bij bezichtiging door mogelijke nieuwe huurders. Dit kunnen meerdere kandidaten zijn. Zij maken zelf een afspraak met jou.

Eindopname

Voordat je de sleutels van de woning inlevert, loopt de opzichter nog een keer samen met je door het huis. Je laat alles natuurlijk schoon en netjes achter en je houdt je aan de afspraken die we bij de vooropname hebben gemaakt. Neemt de nieuwe huurder zaken over, dan lever je nu het ondertekende overnameformulier in.

Eindafrekening

Ongeveer een week na de eindopname ontvang je de eindafrekening. Hierop staat alles wat nog verrekend moet worden. De jaarlijkse afrekening van de servicekosten vindt plaats uiterlijk op 1 juli in het daaropvolgende jaar.

Wat gebeurt er als ik de huur van mijn parkeerruimte heb opgezegd?

Je laat de parkeerruimte leeg en bezemschoon achter. Sleutels en eventuele handzenders lever je voor het eind van de huurovereenkomst in op ons kantoor. Er vindt geen voor- en eindopname plaats. Je ontvangt zo snel mogelijk een eindafrekening.

Verhuurdersverklaring

Met een verhuurdersverklaring geeft ZOwonen een verklaring aan de nieuwe verhuurder over jouw betaal- en woongedrag. Je kunt bij ons een verhuurdersverklaring aanvragen op de volgende manier:

  • Online via Mijn ZOwonen
  • Bel ons op (046) 420 96 00
  • Aan de balie

Andere woning van ZOwonen?

Verhuis je van de ene naar de andere woning van ZOwonen? Dan hoef je niet apart de huur op te zeggen. De acceptatie van de nieuwe woning is de opzegging van de oude woning. Er is wel een opzegtermijn van 1 maand. Dit betekent dat je voor een korte periode dubbele huur betaalt.