Verhuizen

Je gaat verhuizen naar een andere woning. Dan zeg je de huur van de huidige woning bij ZOwonen op. Dit kun je al doen op het moment dat je weet wanneer je naar de nieuwe woning verhuist, ook al is dit pas over drie maanden. Hoe eerder je opzegt, hoe sneller wij een nieuwe huurder voor jouw woning kunnen zoeken waarmee je een eventuele overname kunt regelen.

Door het Coronavirus werken we tijdelijk anders dan hieronder omschreven. Dat vinden we heel vervelend, maar doen we in het belang van jouw en onze gezondheid. Lees hier meer over onze aangepaste manier van werken. We proberen je steeds opnieuw zo goed mogelijk te helpen.

Hoe laat ik mijn woning achter?

Natuurlijk wil je graag weten hoe je je woning achter moet laten en wat je allemaal moet regelen. In de checklist 'Hoe laat ik de woning achter' vind je alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid te zijn op je verhuizing. In het klussenoverzicht kun je alvast kijken wat je mogelijk ter overname kan aanbieden en welke aanpassingen je niet mag laten zitten. Bij de vooropname bekijkt de opzichter jouw situatie en vertelt je wat je in de woning mag achterlaten, wat je moet verwijderen en wat je kan overdragen aan de nieuwe huurder. 

Let op: woon je in een woning van vóór 1994, dan kan het zijn dat er asbest aanwezig is. Lees wat te doen bij een vermoeden van asbest

Hoe regel ik overname met nieuwe huurders?

Als de definitieve nieuwe huurder zich bij je meldt voor overname van spullen, dan vullen jullie samen het overnameformulier in. Dit formulier krijg je na de vooropname toegestuurd.
Is er 5 dagen voor de einddatum van je contract niemand bij je geweest? Lever dan de woning op zoals de opzichter met je besproken heeft.

Verder lezen