Woningruil

Wil je groter of kleiner gaan wonen of in een andere omgeving, maar sta je nog niet zo lang ingeschreven? Woningruil kan handig zijn om sneller te kunnen verhuizen. Je moet dit wel zelf regelen en in staat zijn om op 1 dag te verhuizen.

Door het Coronavirus werken we tijdelijk anders dan hieronder omschreven. Dat vinden we heel vervelend, maar doen we in het belang van jouw en onze gezondheid. Lees hier meer over onze aangepaste manier van werken. We proberen je steeds opnieuw zo goed mogelijk te helpen.

Kom ik in aanmerking voor woningruil?

Om in aanmerking te komen voor woningruil ga je zelf voor minimaal 1 jaar in de geruilde woning wonen.

Hoe vraag ik woningruil aan?

Heb je iemand gevonden die met jou van huis wil ruilen, download dan het aanvraagformulier voor woningruil. Stuur ons het formulier per post of per e-mail, samen met de bijlagen die in het formulier genoemd worden.

Zoek je nog een ruilpartner? Kijk eens op www.woningruil.nl

ZO gaan wij met de aanvraag om
Als we de aanvraag hebben ontvangen, kijken we of je aan de voorwaarden voor deze nieuwe woning voldoet, onder andere volgens de regels van het passend toewijzen. Je hoort binnen 2 weken van ons of je aanvraag voldoet. We nemen dan de ruil verder in behandeling.

Lees meer over passend toewijzen

Vooropname

Hierna gaan we de woning bezoeken. Onze opzichter loopt samen met jou door het huis en bespreekt hoe je alles moet achterlaten en wat eventueel hersteld moet worden vóór de ruil. Ook ontvang je een overnameformulier, waarop je vastlegt wat de nieuwe huurder overneemt.

Nieuwe huurprijs

Na de vooropname bepalen we de nieuwe huurprijs. Je krijgt dit aanbod per mail of brief. Op dat moment kun je nog van de ruil afzien.

Ruildatum

Op de ruildatum onderteken je de huurovereenkomst. We gaan samen met de oude en de nieuwe huurder naar de woning. Als alles in orde is, gaat de woningruil door en vindt de sleuteloverdracht plaats.