Munstergeleen

Munstergeleen is een voormalige kerkdorp dat zijn landelijke charme heeft behouden. De wijk ligt ideaal tussen de twee stedelijke kernen Sittard en Geleen. Er heerst een prettig sociaal karakter in Munstergeleen. Een rijk verenigingsleven onderstreept dit.

Het dorp ligt aan een aantal uitvalswegen. Munstergeleen biedt een prettige woonomgeving voor iedereen die landelijk wil wonen, maar de voorzieningen van de stad dichtbij wil hebben. In Munstergeleen liggen veel eengezinswoningen, zowel huur als particuliere koopwoningen. Rondom het centrum en de kerk liggen seniorenwoningen en aan de rand van het dorp ligt een complex voor jongeren. In de Margrietlaan liggen mooie, ruime patiowoningen in het dure huursegment. 

Voorzieningen

Het grote winkelaanbod in Munstergeleen zorgt ervoor dat je het dorp niet hoeft te verlaten. In Munstergeleen is 1 grote basisschool gelegen en is er een gemeenschapshuis waar veel activiteiten plaatsvinden. Er is een huisartsen- en fysiotherapieparktijk, waaraan een grote sportschool is verbonden.