Schinnen en omgeving

Schinnen ligt ingesloten tussen de stedelijke gebieden van de Westelijke en de Oostelijke Mijnstreek. Het is een rustige plattelandsgemeente met veel groen en recreatiemogelijkheden in de omgeving. De gemeente heeft ongeveer 13.500 inwoners. Er is een Amerikaanse legerbasis gevestigd.

Voorzieningen
Schinnen heeft een winkelcentrum, een gemeenschapshuis, een basisschool en een kerk. Er is een NS-station. In de gemeente vind je verschillende culturele verenigingen en sportclubs. Bij de Mulderplas kun je vissen en wandelen. De omgeving van kasteel Terborgh biedt volop recreatiemogelijkheden.

Puth

Puth is een klein kerkdorp, dat centraal ligt tussen Schinnen en Geleen. Het maakt deel uit van de Gemeente Schinnen. Het is een dorp met lintbebouwing. Het heeft een aantal oude, mooie vakwerkhuizen.

Voorzieningen
Puth heeft een basisschool en een kerk. Ook vind je er een aantal kleine winkels. Voor andere voorzieningen ben je aangewezen op Geleen of Schinnen.

Sweikhuizen

Tegen de heuvelhelling tussen Geleen en Spaubeek ligt Sweikhuizen midden tussen akkers en bos. Van bovenaf biedt het dorp een schitterend uitzicht op het Geleen- en Maasdal. Wie houdt van rust en ruimte is hier op zijn plaats.

Voorzieningen
In de omgeving van Sweikhuizen kunt u prachtig wandelen en fietsen. In het dorp vind je een gemeenschapshuis, een kerk en een aantal verenigingen. Voor scholen, winkels en andere voorzieningen kun je terecht in Geleen.