Susteren en omgeving

Susteren

Susteren is een groot kerkdorp met een vriendelijke en rustige uitstraling. De groene buitengebieden, het voorzieningenniveau en de gunstige ligging ten opzichte van uitvalswegen maken Susteren tot een uitstekend woon- en leefgebied. Door een aantal belangrijke noord-zuidverbindingen aan de rand van Susteren is er weinig belastend doorgaand verkeer in het dorp zelf. Susteren heeft een rijk verenigingsleven. De landelijke omgeving en recreatiepark Hommelheide zijn een bron van rust en ontspanning.

Voorzieningen
Hoewel Susteren door zijn gunstige ligging ten opzichte van diverse steden een makkelijke toegang biedt tot veel voorzieningen en winkels, schiet het dorp zelf hierin niet tekort. Een winkelcentrum en diverse buurtwinkels voorzien in de dagelijkse behoeften. Voor de kinderen zijn er kinderopvangmogelijkheden, basisscholen en speelgelegenheden. Daarnaast zijn er een bibliotheek, diverse sportvelden, een sporthal en een tennishal. Het landschapspark tussen Susteren en Nieuwstadt is een uitstekende plek om te ontspannen. ZOwonen biedt in Susteren een breed aanbod aan woningen. Van eengezinswoningen tot seniorenwoningen en van appartementen tot etagewoningen.

Roosteren

Roosteren is een klein kerkdorp aan de Belgische grens. Kenmerkend voor het dorp is de ligging tussen de Maas en het Julianakanaal. Diverse uitvalswegen bieden de mogelijkheid om gemakkelijk bij voorzieningen van andere plaatsen te komen. De sociale structuur van het dorp is hecht. Het rijke verenigingsleven onderstreept dit.

Voorzieningen
Een dorpswinkel in Roosteren voorziet in de dagelijkse behoefte. Voor grotere boodschappen is Susteren of het Belgische Maaseik nabij. In Roosteren is basisschool, een gemeenschapshuis en sportgelegenheden. In Roosteren heeft ZOwonen eengezinswoningen, appartementen en seniorenwoningen.

Dieteren

Het kerkdorp Dieteren kenmerkt zich door zijn landelijke en vriendelijke uitstraling. Door zijn geringe omvang heeft het een hecht sociale structuur. Ondanks de aangrenzende uitvalswegen heeft Dieteren weinig last van doorgaand verkeer.

Voorzieningen
Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het nabijgelegen winkelcentrum van Susteren. In gemeenschapshuis “De Koppel” vinden regelmatig sociaal-culturele activiteiten plaats. In Dieteren heeft Zowonen verschillende soorten eengezinswoningen en seniorenwoningen.

Nieuwstadt

Direct aan de Duitse grens, tussen Sittard en Susteren ligt het kerkdorp Nieuwstadt. Het dorp heeft een vriendelijke en landelijke uitstraling. Op voorzieningenniveau heeft het dorp alles binnen handbereik. Nieuwstadt heeft een actief verenigingsleven en kent een hechte sociale structuur. Ook de zeer gunstige ligging aan grote uitvalswegen maakt Nieuwstadt een prima plek om te wonen.

Voorzieningen
Het dorp heeft een winkel, een gemeenschapshuis, een bibliotheek en diverse sportvoorzieningen. Het landschapspark biedt weer uitstekende wandel- en fietsgelegenheden. ZOwonen heeft in Nieuwstadt eengezinswoningen, flatwoningen, etagewoningen en seniorenwoningen.