Reageren op een woning of parkeerruimte

Bij elke woning of parkeerruimte staat hoe je kunt laten weten dat je interesse hebt. Meestal doe je dit met een reageerknop.

Door het Coronavirus werken we tijdelijk anders dan hieronder omschreven. Dat vinden we heel vervelend, maar doen we in het belang van jouw en onze gezondheid. Lees hier meer over onze aangepaste manier van werken. We proberen je steeds opnieuw zo goed mogelijk te helpen.

Kan ik op alle woningen reageren?

Bij elke huurwoning staan voorwaarden voor inkomen, leeftijd en gezinssamenstelling. Als je de eerste keer gaat reageren op een huurwoning, vragen wij je eenmalig om je gegevens aan te vullen met:

  • aantal personen
  • je leeftijd
  • je gezinsinkomen

Je krijgt dan meteen te zien of je op deze woning mag reageren. Bij iedere woning staat tot welke datum je kunt reageren.

Goed om te weten: ZOwonen vraagt géén borg bij het betrekken van een woning.

Lees meer over Op welke woning mag ik reageren?

Hoe kan ik reageren?

Je kunt reageren door op de knop 'reageren' te drukken bij het aanbod.

Let op! Je mag de woning ongezien accepteren, maar je kunt deze niet nog op een later moment bezichtigen. Wanneer je een woning hebt geaccepteerd en je bent de definitieve kandidaat, nemen wij contact met je op om een afspraak te maken voor de sleuteloverdracht. Kom je later terug op deze acceptatie en weiger je de woning alsnog, dan brengt ZOwonen een boete van € 300,- in rekening.

Reageren op sociale huur (tot € 711 huur)

Je mag op maximaal 8 sociale huurwoningen tegelijk reageren.
De dag ná de uiterste reactiedatum kun je bij Mijn ZOwonen zien op welke plaats je bent geëindigd.
Ben je bij de eerste 10? Dan krijg je via e-mail een uitnodiging om de woning te bezichtigen. Soms zijn er meerdere kijkers tegelijk.
Als je een woning gaat bezichtigen, dan neem je alle
gegevens mee. 

Reageren op woningen die direct te huur zijn

Na je reactie ontvang je een e-mail. Hierin staat wanneer je naar kantoor kunt komen om de sleutel te halen voor een bezichting en welke gegevens je moet meebrengen. 

Lees meer over direct te huur

Reageren op vrije sector huur (vanaf € 711 huur)

Ben jij de eerste die heeft gereageerd? Dan nemen wij contact met je op om verdere afspraken te maken zoals een bezichtiging. 

Reageren op een koopwoning

Neem contact op met de makelaar die vermeld staat bij de woning. Deze maakt verdere afspraken met je zoals het plannen van een bezichtiging. 

Reageren op een parkeerplaats/garage

Krijg jij de parkeerruimte aangeboden, dan neemt de verhuurconsulent binnen een week na de uiterste reactiedatum contact met je op.