Direct te huur

Woningen die je meteen kunt huren.

Heb je snel een woning nodig en sta je nog maar net ingeschreven? Dan kun je het beste reageren op de huizen die direct te huur zijn.

Wat betekent direct te huur?

De huurwoningen die direct te huur zijn, verhuren we zo snel mogelijk aan de eerste die reageert. Het maakt dus niet uit hoe lang je staat ingeschreven. Bij de woning staat waar je aan moet voldoen om deze te huren. Dit gebeurt ook volgens de regels van passend toewijzen.  

Lees meer over Op welke woning mag ik reageren

Ik heb gereageerd. En dan?

Stap 1         
Je moet altijd reageren via de reageerknop op een woning die Direct te huur is. Reageren bij de balie bij ons op kantoor is niet mogelijk.

Stap 2
Je levert uiterlijk de volgende werkdag voor 12.00 uur kopieën van onderstaande documenten in. Per e-mail of lever ze in op kantoor in de brievenbus in de hal van ons kantoor. Vermeld duidelijk in het onderwerp van de e-mail of op de envelop “Direct te huur”. Anders komen je gegevens tussen de andere post en kunnen wij je reactie niet op tijd verwerken. Je hoeft ze niet persoonlijk aan een medewerker te geven. Zijn de gevraagde gegevens niet compleet? Dan kunnen we je reactie op de woning niet verwerken.

Wat lever je in?

  • Inkomensgegevens: De meest recente inkomensverklaring van de Belastingdienst van jou en eventuele medeaanvragers én alle loon-/uitkeringsstroken van de laatste drie maanden. De inkomensverklaring kun je downloaden via de website van de Belastingdienst (met je DigiD code) of gratis opvragen via de Belastingtelefoon 0800 - 0543 (dit duurt 5 werkdagen).
  • Een kleurenkopie van de voorkant van een geldig legitimatiebewijs (of verblijfsvergunning) van alle aanvragers.
  • Een uittreksel BRP (Basisregistratie Personen) waaruit je adreshistorie en die van je eventuele medeaanvrager blijkt (als je huurt van ZOwonen is dit niet nodig). Dit uittreksel is aan te vragen (ook online) bij je gemeente of te printen via je persoonlijke pagina van mijnoverheid.nl met je Digidcode.
  • Een recente verhuurdersverklaring van je verhuurder (ben je huurder van ZOwonen dan is dit niet nodig). Heb je in het verleden gehuurd maar nu niet? Lever dan de verklaring in van de laatste verhuurder.
  • Goedkeuring van eventuele bewindvoering/budgetbeheerder

Stap 3   
Als je documenten volledig zijn, en je aan alle voorwaarden voldoet, bellen we je binnen 1 dag op om te woning te gaan bezichtigen. Zorg dus dat je telefonisch bereikbaar bent, anders maak je geen kans op de woning.

Stap 4   
Je gaat binnen 1 dag de woning bezichtigen en laat ons meteen na de bezichtiging weten of je de woning wil huren. Op vrijdag zijn geen bezichtigingen. Dus als je op donderdag gebeld wordt, dan mag je de woning op maandag bezichtigen.

Stap 5   
Heb je interesse en ben jij de eerste die zich heeft gemeld via de website? Dan bellen we je diezelfde dag nog op om je te vertellen dat jij de woning mag gaan huren. Hoor je die dag niks van ons, dan kun je ervan uitgaan dat een andere woningzoekende eerder heeft gereageerd.