ZOciaal

Financieel coaches

Wij zetten graag dat stapje extra

Interview met ZOwonen bewoonster en Angelica Eussen , financiële coach bij ZOwonen.

We spreken af met een jonge bewoonster uit Beek. Een vrolijke dertiger die nu zeven jaar op zichzelf woont. Ze is een laatbloeier vindt ze zelf. “Ik wilde altijd zo lang mogelijk thuis wonen, maar ik ben toch heel blij dat ik nu op mijzelf woon.” In het ZO! Magazine blijft ze liever anoniem met haar persoonlijke verhaal. Toch wil ze graag wat vertellen over het contact met Angelica, haar financiële coach van ZOwonen, waar ze zo blij mee is.

Andere helpen en geholpen worden

“Ja het bevalt mij goed hier in deze woning! Het is een mooi huis en ik heb veel gezellige mensen in de buurt”, vertelt ze. Ze heeft goed contact met haar buren. Samen eten, voor elkaar koken of boodschappen doen. Dat vindt ze fijn. In het weekend werkt ze als gastvrouw met dementerende ouderen en maakt ze met hen plezier. “Ik zorg graag voor anderen, omdat je daarmee iemand blij kan maken. Maar je wordt daar zelf ook vrolijker van.” Vind je het ook fijn om zelf geholpen te worden? Vraag ik haar. “Ja absoluut! Zonder Angelica is het voor mij erg moeilijk om overzicht te houden over mijn geldzaken. Dan raak ik gestrest. Angelica is echt een heel fijn mens. Ik heb een klik met haar.”

Maandelijks gesprek met Angelica

Iedere maand komt Angelica even langs om de geldzaken en administratie door te spreken. Om te zien hoe alles loopt en of alle rekeningen zijn betaald. “Dat doen wij altijd aan het einde van de maand, juist als haar inkomen en toeslagen binnenkomen”, vertelt Angelica. De bewoonster vertelt dat zij zelf geen overzicht meer had over wat er binnen kwam en weer uitging. Daardoor ontstonden ook betalingsproblemen. “Ik vind het echt lastig bijhouden hoeveel ik kan uitgeven. Samen met Angelica heb ik alles veel beter op een rijtje en ken ik mijn valkuilen beter.” Sinds de zomer heeft de bewoonster een geldplan opgesteld om te zorgen dat rekeningen op tijd betaald worden en zijn er afspraken gemaakt. “Zij heeft dat plan helemaal zelf geschreven, met een klein beetje hulp van mij. Dat proberen wij als ZOwonen ook te stimuleren. Dat de bewoner het zelf doet. Want dan wil zij het ook echt.”

"zonder mijn financiEel coach is het voor mij erg moeilijk om overzicht te houden over mijn geldzaken"

Het geldschriftje

“Ik maak een overzicht van al mijn inkomsten en kosten, zoals de huur, de telefoonrekening, de energiekosten en gemeentebelasting. Ik schrijf dat op in mijn schriftje want dan zie je ook echt onder de streep of je iets overhoudt.” Het helpt de bewoonster om gemakkelijker keuzes te maken, wat ze wel of niet kan kopen. Angelica vertelt wat het positieve effect van zo’n schriftje is. “Als je je geldzaken op orde hebt, dan heb je in jouw hoofd ook alles op orde. Dan loopt het beter in je leven. En woon je dus ook fijner. Het is eigenlijk onderdeel van het grotere geheel, daar gaat het ons om bij ZOwonen.”

Wacht niet te lang met hulp

“Maak niet dezelfde fout als ik dat je het meest luxe van het luxe wilt kopen terwijl je het eigenlijk niet kunt betalen. Dat is niet slim! Koop alleen als je het geld echt kunt missen of spaar ervoor. En wacht niet te lang met hulp zoeken.” Dat vind ik zo fijn om te horen, zegt Angelica. Je merkt dat deze nieuwe aanpak van ZOwonen echt werkt. We streven ernaar dat bewoners zelf inzicht krijgen in hun geldzaken en dat ze het ook zelf kunnen regelen. Maar als ze er niet uitkomen, dan is het belangrijk dat ze contact met ons opnemen. Zodat we hen kunnen helpen. Zo proberen we te voorkomen dat schulden van bewoners te hoog oplopen en mensen hun woning worden gezet. Zeker nu in de Corona tijd waarin toch veel mensen het financieel moeilijker hebben, is het belangrijk om ZOwonen op tijd te bellen als je hulp nodig hebt.” Daar is de bewoonster het helemaal mee eens. Waar een wil is, is een weg. En zo is het!

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy