Stad maken

Stad maken

Een stad of dorp maak je samen! Wij geloven dat mensen veranderkracht hebben waarmee ze het verschil kunnen Maken in hun straat, stad of dorp. Daarom werken de medewerkers van ZOwonen, samen met bewoners, er elke dag aan om de stad een stukje beter te maken. Iedere editie brengt ZO! Verslag uit van een ontwikkeling in de Westelijke mijnstreek.

De maatschappij verhardt. Je leest er dagelijks over in de kranten. Die ontwikkeling gaat niet aan de Westelijke Mijnstreek voorbij. Bij ZOwonen merken we het ook. Er gebeuren steeds meer zaken we moeilijk grip op krijgen.

Enkele feiten:

  • Het aantreffen van hennepplantages leidde in 2019 tot 23 woningsluitingen.
    Behalve hennep worden in de huurwoningen van ZOwonen regelmatig harddrugs gevonden zoals cocaïne, GHB en synthetische drugs. En het blijft niet beperkt tot drugs. Er worden ook vaak gestolen goederen, wapens en grote hoeveelheden contant geld aangetroffen. Het is helaas iets van de afgelopen tijd. Tot 2019 kwamen woningsluitingen zelden voor.

  • Het aantal overlastmeldingen neemt ook toe. De meldingen gaan over burenoverlast, afvaldumpingen en vernielingen.

  • We krijgen steeds vaker te maken met ernstige bedreigingen, geweldsdelicten en zien meer verward gedrag dan eerst.

  • Huisuitzettingen kosten de maatschappij veel geld. Het kost €20.000,- om een woning opnieuw te verhuren.

De leefbaarheidsmedewerkers van ZOwonen houden goed in de gaten wat er reilt en zeilt in de wijk. Ze zijn daar ook steeds vaker aanwezig en komen in actie zodra er iets gebeurt wat niet door de beugel kan. Maar ze hebben jou ook nodig! Samen met jou en diverse samenwerkingspartners zoals Politie en welzijnsinstellingen zoeken we naar oplossingen voor problemen die ontstaan. Samen houden we onze woonomgeving leefbaar.

Natuurlijk moet je problemen melden als je ze ziet. Het laten horen van een positief tegengeluid werkt over het algemeen ook heel goed. Laat zien dat je betrokken bent bij je woonomgeving bijvoorbeeld door mensen in de buurt te helpen, mee te doen met sociale activiteiten of eens zwerfvuil op te ruimen.

"Ben je getuige van crimineel gedrag? Meld het anoniem bij de Politie via 0900-7000"

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy