(Baan)kansen moet je creëren

De succesformule Kom’mit On Tour wordt vervolgd met een nieuwe editie op donderdag 7 december. Deelnemers gaan op pad langs bedrijven in de regio. Het ultieme doel is om ze aan een passende baan te helpen. Kom’mit, Vidar en ZOwonen organiseren dit initiatief.

Proeven aan werk

De dag staat in het teken van een eerste – laagdrempelige – kennismaking tussen werkzoekende deelnemers en werkgevers in de Westelijke Mijnstreek. Deelnemers worden met een bus meegenomen langs werkgevers uit diverse sectoren zoals schoonmaak, zorg, horeca en bouw. Hier ervaren ze aan den lijve hoe het is om hier te werken.

Succesverhaal

Swen Wintjens is een van de oud-deelnemers. Hij wilde altijd al in de horeca werken en dat is dankzij Kom’mit On Tour gelukt. Swen: Ik hou wel van een uitdaging dus ik heb me gelijk aangemeld. We gingen bij allerlei bedrijven langs, waaronder het Merici Hotel, waar Martin vertelde over zichzelf en zijn bedrijf. Hij vroeg aan mij wat ik wilde, dat is zoveel mogelijk mensen helpen. Dat mag ik nu doen en daar ben ik hem heel dankbaar voor.”

Samen kansen creëren

Kom’mit On Tour is een initiatief dat een aantal keer per jaar georganiseerd wordt door Kom’mit, Vidar en ZOwonen. Samen met werkgevers die inclusief ondernemen belangrijk vinden. Een samenwerking om mensen op weg te helpen naar werk. Eerdere edities hebben al succesvolle matches opgeleverd.

Mee on tour?

Wil je mee on tour? Deelname is gratis. Aanmelden kan via: www.vidar.nl/on-tour.

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy