Energiekosten besparen

Energiecoach

Samen met de gemeente Sittard-Geleen zetten gaan 9 energiecoaches (bewoners van ZOwonen) andere bewoners helpen met energie besparen. Zodat deze mensen geld kunnen besparen op hun energierekening. Zeker nu met de gestegen gaskosten.

"Samen werken aan een duurzame gemeente"

Energiecoach worden?

Vind jij energie besparen belangrijk en zie jij kansen voor jouw buren of buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Geef je op als energiecoach en help anderen. Door ervoor te zorgen dat de bewoners zich bewust zijn van hun woongedrag. Wat het betekent als je bijvoorbeeld niet, weinig of veel ventileert. Hoe een thermostaatkraan werkt. Dat een tochtstrip bij de voordeur al helpt. Of radiatorfolie achter de verwarming. Ervaring is niet nodig hiervoor. Je wordt gratis opgeleid.

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach zet je je in voor het verduurzamen van onze gemeente. Hij of zij heeft een beetje (persoonlijke) ervaring met energie besparen. Daarnaast leert de energiecoach graag wat nieuws en is vriendelijk en creatief. Je werkt samen in een team en help je wijk-, buurt- en straatgenoten op weg om energiezuinig te gaan wonen. Dat doe je op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het organiseren van een inloopspreekuur in de wijk. Of het voeren van gesprekken aan de keukentafel bij bewoners thuis. Om informatie en tips te geven over energiebesparing.

Je krijgt van tevoren een uitgebreide training van het Regionaal Energieloket. Met alle begeleiding van professionele energieadviseurs. Deze trainingen kosten in totaal 10 uur van je tijd, verdeeld over verschillende dagen.

Wat krijg je?

  • een digitale training die je volgt op een plek bij jou in de buurt. En regelmatig informatie- en verdiepingssessies;
  • werken in een team met andere energiecoaches;
  • veel vrijheid om eigen invulling te geven aan je activiteiten;
  • een vrijwilligersvergoeding van €15 voor elk huisbezoek.

Wat verwachten wij?

  • minimaal 5 huisbezoeken aan bewoners;
  • goede communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen;
  • interesse in energiezuinig wonen en een beetje ervaring met energiebesparing;
  • zelfstandig werken, zoals plannen en afspraken nakomen;
  • het leuk vinden jezelf te ontwikkelen, door te oefenen in de praktijk.

Enthousiast?

Laat hier je gegevens achter. Wij nemen dan contact met je op.

Mijn gegevens