Energiekosten besparen

Bespaaractie ZObewust

In Beek gaan we, samen met de gemeente Beek en Driven by Values, bewoners helpen met energie – én dus ook geld – besparen. Een aantal huurwoningen in Beek zijn namelijk uitgekozen voor een bespaaractie, genaamd ZObewust. De gekozen huurwoningen zijn panden die wij zo goed mogelijk hebben verduurzaamd. Dat is stap 1. Stap 2 is hoe je dan omgaat met de woning nu die helemaal is aangepast. Want het woongedrag heeft ook invloed op de energierekening. Stap 3 is hoe je met een aantal energiebesparende producten je energie- en gasverbruik nóg meer kunt verminderen.

Hoe werkt het?

Een aantal huurwoningen in Beek zijn gekozen om deel te kunnen nemen aan dit project. Bewoners van deze woningen kunnen zich aanmelden voor het ZObewust project. Deelnemers ontvangen vier weken lang, iedere week tips om slim en snel energie, en dus geld, te besparen. Ook krijgen ze een link naar een van de vier webinars waar ze nog meer tips krijgen. Bij deze webinars hoort een startpakket met energiebesparende middelen - en dat helemaal gratis.

Na deze vier weken plannen we een bezoek met een energiecoach. Hij/zij bekijkt de woning en stelt energiebesparende producten voor. De energiecoach bestelt die producten. Op een later moment komt een lid van het energieteam deze producten installeren/aanbrengen. Ook helemaal gratis!

Deelnemers strijden in een soort wedstrijd met en tegen buren en buurtbewoners: wie kan het meeste besparen? Aan het eind van het project krijgen de bewoners die het meeste hebben bespaard een mooie prijs! Het kost ze dus helemaal niks. Ze gaan er zelfs geld mee besparen.

Webinars terugkijken?

Veel gestelde vragen

Is meedoen gratis?

Ja, dat is helemaal gratis.

Wat krijg ik als ik meedoe?

Je krijgt gratis toegang tot webinars, een startpakket om mee te doen, advies van een energiecoach, producten op maat en aanbrengen van deze producten.

Wat doet een energiecoach?

Een energiecoach bekijkt je woning en bespreekt samen met jou de mogelijkheden om energiezuiniger te leven. Ook bekijkt hij welke energiebesparende producten bij jou nodig zijn. Denk daarbij aan deurdrangers, ledlampen, radiatorfolie, etc.

Wat is het energieteam?

Het energieteam is een groep vrijwilligers die opgeleid zijn om alle energiebesparende producten bij jou te komen aanbrengen. De energiecoach bestelt de producten die bij jou nodig zijn. Daarna komt iemand van het energieteam de producten bij jou aanbrengen. Dit doen ze helemaal gratis. Je hoeft zelf dus niets te doen, alleen genieten van de besparingen.

Kan ik ook energiecoach/lid van het energieteam worden?

Jazeker! Graag zelfs. Wist je dat je hiervoor een vergoeding krijgt? Wil je ook andere bewoners helpen en energiecoach worden of lid van het energieteam? Stuur dan een e-mail naar zobew[email protected].

Hoe weet ik of ik mee mag doen?

Als je in Beek woont en jouw woning uitgekozen is om mee te doen dan heb je daar vorige maand bericht van gekregen. Weet je het niet zeker? Stuur dan een mail naar [email protected]

Ik woon in Beek maar ben niet uitgekozen. Kan ik toch meedoen?

Op dit moment kan dit helaas niet. Misschien wel op een later moment. Je krijgt daar dan bericht van. Je kunt je wel altijd aanmelden als energiecoach/energieteamlid en de webinars bekijken.