Inschrijven en woning zoeken

Snel een woning nodig

Heb je snel een woning nodig? Zoek dan eerst in het woningaanbod naar woningen die aangeboden worden volgens het model "Eerste reageerder". Als je als eerste reageert op zo'n woning en aan de voorwaarden voldoet, krijg je de woning. Inschrijftijd telt niet mee.

Voorrang

Je krijgt voorrang om te verhuizen als je in een noodsituatie zit (zogenaamde sociale urgentie), als je woning niet meer geschikt is door bijvoorbeeld fysieke beperkingen (zogenaamde medische urgentie) of als je woning wordt gesloopt. Als je woning wordt gesloopt regelen wij je voorrang.

Lees hieronder wanneer je in aanmerking komt voor een sociale of medische urgentie.

Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

  • Bij medische urgentie: Je krijgt bericht over goedkeuring of afwijzing van je aanvraag. Bij goedkeuring bieden wij je binnen 1 jaar een passende woning aan. Weiger je de aangeboden woning, dan vervalt de urgentie.
  • Bij sociale urgentie: Wij nodigen je uit voor een gesprek met een woonconsulent om je situatie te bespreken. Na dit gesprek krijg je bericht over goedkeuring of afwijzing van je aanvraag. Bij goedkeuring bieden wij je binnen drie maanden één keer een passende woning aan. Als je weigert, verlies je de urgentie. Je mag dan ook 1 jaar lang geen urgentie aanvragen én je verliest de opgebouwde inschrijftijd.