Leefbaarheid

Zelfbeheer

Zelf aan de slag voor jouw woonomgeving

Er zijn allerlei manieren om alleen of samen met je buren iets voor jouw woonomgeving te doen. Bijvoorbeeld in je portiek, in je flat of in het groen rondom je woning. Dat noemen we zelfbeheer.

Ondersteuning van ZOwonen

Je hebt groene vingers maar geen tuin. Je vindt het fijn om de algemene ingang van jouw gebouw een keer extra schoon te maken. Je wilt de muur van het trappenhuis een likje verf geven. Of je vindt het gewoon gezellig om met mensen in de buurt de handen uit de mouwen te steken. Bij ZOwonen kun je verschillende soorten zelfbeheer projecten doen. Bij alle projecten ondersteunen we je uiteraard met raad en daad.

"Goed voorbeeld doet vaak volgen""

Zelf doen

Je wilt wat doen voor jouw omgeving en wilt zelfstandig werken. Bijvoorbeeld bladruimen, zout strooien of de galerij dweilen. Wij ondersteunen je door materialen te leveren. Samen met jou maken we afspraken over de werkzaamheden. En een buurtbeheerder of huismeester is jouw vaste contactpersoon.

Samen doen

Je wilt met buren in de flat wat doen voor jouw omgeving en je wilt daarmee besparen op de servicekosten. Bijvoorbeeld het portiek schoonhouden, een plantsoen beheren of het trappenhuis schilderen. Wij ondersteunen je door materialen te leveren en te coachen. Samen met jou maken we afspraken over de werkzaamheden. Die leggen we vast in een contract. In het contract staat welke werkzaamheden je doet en hoe wij je ondersteunen. Een buurtbeheerder of huismeester is jouw vaste contactpersoon en coach.

Toezicht houden

Je wilt wat doen voor jouw omgeving en betrokken worden bij jouw buurt. Je wilt toezicht houden op jouw buurt: je waakt voor vandalisme en overlast en lost samen met andere bewoners problemen op. Ook ben je voor ons contactpersoon in de buurt.
Wij ondersteunen je door materialen te leveren, te coachen en je komt in aanmerking voor een vergoeding. Samen met jou maken we afspraken over de werkzaamheden. Hierover gaan we een contract aan. Ook organiseren wij voor jou en andere toezichthouders gedurende het jaar activiteiten en cursussen. De buurtbeheerder is jouw vaste contactpersoon.

Wil je alleen, of samen met je buren, aan de slag met zelfbeheer? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen 2 weken contact met je op.

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy