Wonen bij ZOwonen

Veilig wonen

Dat doen we samen! Voor jou, je omgeving en het gebouw.

Inbraakpreventie

Ga je op vakantie of ben je een tijdje niet thuis? Het is ook voor inbrekers vaak makkelijk te zien; post op de mat, gordijnen die gesloten blijven en nooit een lampje aan. Het advies: geef je woning een bewoonde indruk en ben alert op verdachte situaties in de buurt. Lees hier meer over wat jij nog kunt doen.

Asbest

In woningen die vóór 1994 gebouwd zijn, kan asbest aanwezig zijn. Dat klinkt eng en gevaarlijk, maar dat hoeft het niet te zijn. Twijfel je of een materiaal asbest bevat, neem dan altijd contact op met ZOwonen voordat je het weghaalt of bewerkt. Lees hier alles over asbest.

Verzekeringen

ZOwonen is eigenaar van de woning. Wij hebben een brandverzekering voor al onze woningen. Bij brand dekt deze verzekering de schade aan de woning zelf. Niet de spullen die erin staan! Want daar moet je zelf een verzekering voor afsluiten. Veel mensen kiezen er bewust voor om zich niet te verzekeren tegen schade. Aan meubels of apparaten of schade aan goederen van andere mensen. Dan draai je zelf voor de kosten op als er iets gebeurt. Lees hier meer over de soorten verzekeringen.