Aftrap onderhoudsabonnement ZOwonen

Bij ZOwonen zijn we altijd op zoek naar manieren om het goede te doen voor onze bewoners. Vanaf nu gaan we een iets nieuws aan onze dienstverlening toevoegen. We zijn er al een hele tijd achter de schermen mee bezig geweest. En nu is het eindelijk zover: ons gloednieuwe onderhoudsabonnement!

Onderhoudsabonnement van start

Op 13 november 2023 zijn we officieel gestart met ons onderhoudsabonnement. Een mooie mijlpaal. Dank aan al onze collega's, die hier een steentje aan bijgedragen hebben. Al onze bewoners ontvangen er informatie over via een brief. Ook onze eigen collega's willen we betrekken. Maar hoe doen we dat? Dit heb je waarschijnlijk al op kantoor gezien. De hele week zie je op kantoor allerlei situaties en 'gebreken', die de lancering van het onderhoudsabonnement markeren. Heb je ze al allemaal gespot?

Hoe werkt het onderhoudsabonnement?

Met het onderhoudsabonnement kunnen we meer bewoners helpen bij het uitvoeren van reparaties in en om de woning. Tegen een kleine bijdrage van € 7 per maand kunnen bewoners diverse kleine reparaties door ZOwonen laten aanpakken. De bewoners worden geholpen en zijn er zeker van dat de reparatie professioneel wordt uitgevoerd. Het maakt het voor hen makkelijker om kleine reparaties in huis te laten uitvoeren, en het zorgt ervoor dat ze zich echt thuis voelen in hun woning.

Alle informatie over het abonnement, inclusief voorwaarden en overzicht van klussen, is te vinden op onze website: www.zowonen.com/onderhoudsabonnement.

Spot het gebrek

Het is gekkenhuis op kantoor! Heb jij alle gebreken al gespot? De ratten gevonden? De kapotte wc? Het asbestvermoeden? Dan weet jij nu ook welke reparaties onder het onderhoudsabonnement vallen! We hebben ze ook nog even voor je opgesomd:

Toilet verstopt

Een verstopping van binnenriolering valt binnen het Onderhoudsabonnement

(ook een loszittende toiletbril of wc-rolhouder valt binnen het Onderhoudsabonnement)
Spiegel kapot

Het vervangen van een gebroken (ZOwonen) spiegel valt binnen het Onderhoudsabonnement

(glasbreuk in ramen en deuren valt onder het Glasfonds)
WC bril losEen loszittende toiletbril valt binnen het Onderhoudsabonnement
(ook een loszittende wc-rolhouder of de verstopping van binnenriolering valt binnen het Onderhoudsabonnement)
Kraan kapotEen lekkende of loszittende kraan valt binnen het Onderhoudsabonnement (noodzakelijke vervanging door slijtage is voor ZOwonen)
Keukenkastje losLoszittende keukenkastje of keukenblad valt binnen het Onderhoudsabonnement (beschadigingen of ontbrekende kastje/lade is voor de bewoner)
Koffiezetapparaat kapot

Reparatie aan eigendom van bewoner is altijd voor bewoner

(sommige apparatuur in woningen is van ZOwonen, dan ook reparatie voor ZOwonen)
RattenBewoner heeft meldingsplicht naar gemeente
(de gemeente laat onderzoek uitvoeren waarna mogelijk alsnog actie voor ZOwonen)
WespennestHet verwijderen van een wespennest in, aan of direct rondom de woning valt binnen het Onderhoudsabonnement
Vermoeden asbestBij vermoeden van ASBEST is ZOwonen aan zet om onderzoek uit te voeren
Dakpannen kapotReparaties aan eigendommen van ZOwonen (algemene ruimte en casco van het gebouw) zijn in principe voor ZOwonen
Computerscherm kapotReparaties aan eigendommen van bewoners is altijd voor verantwoording en kosten van de bewoner
Stopcontact zit losEen loszittend (of kapot) stopcontact valt binnen het Onderhoudsabonnement (schoonmaken is voor de bewoner)

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy