Je wilt graag zelfstandig blijven wonen, maar door een beperking zijn aanpassingen nodig. Dit kan vaak wel, met hulpmiddelen of extra zorg. Soms kan aanpassen niet en moet je verhuizen.

Woningaanpassing

Met enkele aanpassingen aan je woning kun je daar misschien blijven wonen. Als je in een rolstoel zit of slecht ter been bent bijvoorbeeld. We kunnen drempels verwijderen, de keuken of badkamer aanpassen en de deuren makkelijker laten openen. Je kunt ook denken aan een traplift of een verhoogd toilet.

Hoe kan ik woningaanpassingen aanvragen?
Je kunt een woningaanpassing aanvragen bij het WMO-loket van je gemeente. WMO is de wet maatschappelijke ondersteuning, die regelt dat de gemeente deze aanpassing voor een deel of helemaal betaalt. Je vindt meer informatie op de website van je gemeente. Als de gemeente je aanvraag goedkeurt, sturen ze jou een bevestiging hiervan. Wij krijgen dan de opdracht om de woning aan te passen. Het onderhoudsbedrijf dat de werkzaamheden gaat uitvoeren neemt dan contact met jou op.

Wat als mijn woning niet kan worden aangepast?

Wordt je aanvraag voor aanpassingen door het WMO-loket van de gemeente afgewezen? En is er wel de noodzaak om met spoed te verhuizen? Dan kun je een urgentie aanvragen. Als je woning niet kan worden aangepast en er is geen spoed, dan kun je je inschrijven voor een woning die wel geschikt is. We hebben seniorenwoningen voor 55+ers, of aanleun- en zorgwoningen voor mensen die extra zorg nodig hebben.

Seniorenwoningen

Speciaal voor huurders vanaf 55 jaar hebben we ook seniorenwoningen. Deze woningen zijn altijd gelijkvloers. Je hebt geen indicatie nodig en je vindt ze in ons woningaanbod. Om te kunnen reageren op een seniorenwoning, schrijf je je eerst in als woningzoekende bij Thuis in Limburg.

Zorgwoningen

ZOwonen heeft ook woningen waar extra zorg wordt geboden en waar hulpmiddelen zijn. Voor deze woningen heb je een zorgindicatie nodig. In de lijst hieronder zie je waar de zorgwoningen liggen. Ook staat de zorgverlener erbij vermeld. Deze bepaalt wie in deze zorgwoningen kan gaan wonen. Hiervoor houden zij een wachtlijst bij.

Geleen
WijkAdresZorgverlener
Oud GeleenPeschstraat 4 t/m 32, 4a t/m 18aVivantes
Geleen ZuidEuropaflat 1 t/m 44Vivantes
Geleen ZuidAramis, Lienaertsstraat 123 t/m 157dZuyderland
Geleen ZuidPorthos, Barbarastraat 69 t/m 111Zuyderland
LindenheuvelZilverlinde, Valderenstraat/RafaëlstraatZuyderland
LindenheuvelBloemenhof 50 t/m 62Vivantes
CentrumProf. Oudflat 1 t/m 32Vivantes
CentrumOlympiastaete 50 t/m 69Vivantes
Sittard
WijkAdresZorgverlener
CentrumOdasingel 601 t/m 917Zuyderland
OverhovenGelderhof 1 t/m 38Zuyderland
CentrumPutpoort, Putstraat 102 t/m 148Zuyderland
LahrhofClotildestraatFokus
CentrumHof van Serviam, Odasingel 41 t/m 303Zuyderland
Beek
WijkAdresZorgverlener
Beek (Fransiscus)Om de Toren 1 t/m 107Vivantes
BeekMolenstraat 42 t/m 140VivantesSusteren
Susteren
WijkAdresZorgverlener
SusterenKapittelhof 2 t/m 40Zuyderland

Zelfstandig wonen met een lichamelijke beperking

Wil je met een lichamelijke beperking zelfstandig wonen, maar heb je soms wel begeleiding of verzorging nodig? Dan is een Fokuswoning mogelijk iets voor jou. Als cliënt van Fokus woon je in een volledig aangepaste, gelijkvloerse woning. De Fokuswoningen liggen verspreid in een woonwijk of appartementengebouw en zijn van buiten niet als Fokuswoning herkenbaar. Fokus verleent assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bekijk het aanbod Fokuswoningen.

Hoe kom ik in aanmerking voor een aanleun- of zorgwoning?

Om in aanmerking te komen voor een aanleun- of zorgwoning heb je een indicatie nodig voor het verkrijgen van zorg. Deze krijg je van de instantie die de zorg aanbiedt. De zorgverlener beoordeelt of je op de wachtlijst wordt geplaatst. Voor meer informatie kun je terecht bij de zorgverlener.

Samenwerking met Loket Housing

Loket Housing is het loket in Zuid-Limburg voor woningzoekenden (vanaf 18 jaar) die begeleiding nodig hebben. Samen bemiddelen we naar passende woningen voor deze groep.

Het doel is om iedereen zo zelfstandig mogelijk te laten wonen, door wonen en zorg op maat te bieden. Daarnaast richt Loket Housing zich op duurzaam wonen.

Loket Housing is een samenwerkingsverband van woningcorporaties, gemeenten en zorginstellingen in de regio's Parkstad, Maastricht en Westelijke Mijnstreek.

Voor meer informatie, zie: www.levantogroep.nlLoket Housing

Contact
[email protected] en 088- 707 7606

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy