Reparaties, onderhoud en klussen

Onderhoud door ZOwonen

Regelmatig voeren wij onderhoud uit aan onze woningen, denk aan het buitenschilderwerk. Bij groot onderhoud wordt je woning van binnen en buiten compleet opgeknapt en aan de eisen van deze tijd aangepast. Inclusief maatregelen die je woning energiezuiniger maken en voldoen aan de eisen van deze tijd. Ga we met jouw woning aan de slag, dan hoor je dat als bewoner ruim van tevoren.

Schoonmaak van de algemene ruimtes

Schoonmaakbedrijf JARO en R. Janssen BV is verantwoordelijk voor het schoonhouden van onze wooncomplexen. De medewerkers van deze bedrijven maken de algemene ruimtes elke week schoon. 4 keer per jaar wassen ze de glazen van de ramen in de algemene ruimtes. Overige glasbewassing- of schoonmaakwerkzaamheden vinden plaats volgens afspraken met ZOwonen. Afhankelijk van ARBO-regelgeving, weersinvloeden, bereikbaarheid en/of feestdagen kan het zijn dat ze vaker of minder vaak komen.

Onderhoud van groenvoorzieningen

ZOwonen vindt dat alle gazons en perken bij woongebouwen er netjes uit moeten zien. Attender Groen onderhoudt het groen in jouw buurt. Natuurlijk is het uitvoeren van de werkzaamheden afhankelijk van het weer. Wil je een melding doen over het groenonderhoud, dan mag je rechtstreeks contact opnemen met Attender via 088-0990844..

Gepland onderhoud

Dit is onderhoud aan een groep woningen en wordt altijd vooraf gepland. En vaak doen we dan meerdere werkzaamheden tegelijk.

Wat valt onder planmatig onderhoud?
Bijvoorbeeld schilderwerk aan de buitenzijde, woningverbetering om de woning energiezuiniger te maken, vervanging van dak of dakbedekking, aanpassingen voor brandveiligheid. Als wij iets aan je woning gaan opknappen, dan hoor je dit ruim van tevoren van ons.

Hoe lang van te voren weet ik welke werkzaamheden worden uitgevoerd?
Als wij groot onderhoud doen of huizen energiezuiniger maken, dan krijg je daar ruim van tevoren een brief over met een voorlopige startdatum. Ook lees je daarin wat we gaan doen, hoe lang het gaat duren en wat het verder voor jou betekent. Zodra de startdatum van de werkzaamheden bekend is, krijg je bericht hierover van ons.

Wil je zelf klussen?

Sommige verbeteringen aan je woning kun je doen zonder toestemming van ZOwonen. Andere heb je wel toestemming voor nodig. En weer andere mogen helemaal niet. Zoek hier je klus en zie meteen waar je aan toe bent, ook als je uit de woning vertrekt.