Bewonersparticipatie als sleutel tot een gelukkige wijk

Onze collega Rob Janssen is Regisseur Uitvoering Vastgoedontwikkeling, een titel die hij zelf bedacht en met trots draagt. Mevrouw Lalic beschouwt hem als een medewerker van de technische dienst. Rob vindt het wel prima, het gaat hem om de inhoud van zijn werk, niet om zijn visitekaartje.

WAT EEN INTERESSANTE FUNCTIETITEL!

Klopt! Heb ik zelf bedacht. Voorheen heette het ‘projectopzichter’, maar eigenlijk was dat een heel traditionele functie. Je uren besteedde je vooral aan het controleren van de werkzaamheden van de uitvoerder. Inmiddels hebben we die verantwoordelijkheid vooral bij de aannemer neergelegd. Die weet zelf dondersgoed of zijn werk wel of niet goed is.

Zodoende is mijn functie veel meer verschoven naar de menselijke kant. Uren die ik normaal op de bouw doorbracht zet ik nu in om de bewoners te begeleiden en te zorgen dat ze goed landen in hun nieuwe woning. Een tevreden bewoner die met plezier woont wordt steeds belangrijker.

DAT LIJKT ME BEST INGRIJPEND, ZO’N FUNCTIEVERSCHUIVING?

Dat gaat geleidelijk. Bij ZOwonen worden collega’s gestimuleerd om zelf na te denken over wat beter kan, in plaats van dat het van bovenaf wordt opgelegd. We worden gestimuleerd om creatief te zijn. Experimenteren móet zelfs. Dit vloeit allemaal voort uit een aantal van onze kernwaardes: eigen kracht, eigen mening, eigen- zinnig en samen creëren. Nieuwe plannen mislukken ook wel eens hoor. Maar de plank misslaan mag, die ruimte is er gewoon.

Wat je ziet is dat iedereen nu veel meer buiten z’n rol kijkt en ook veel meer samenwerkt. In het belang van de bewoner. In de rol van projectopzichter werkten wij meer solitair, afgezonderd van de rest van de organisatie. Nu gaan we bijvoorbeeld al in een heel vroeg stadium met collega’s van leefbaarheid om tafel. We proberen alle disciplines bij de bouw te betrekken.

"Pas als je in gesprek gaat met bewoners, hoor je dat een toegangsdeur al jaren klemt"

IK KAN ME VOORSTELLEN DAT DE SAMENWERKING MET DE AANNEMERS DAN OOK VERANDERT?

Dat is zo. We werken bij nieuwbouw- en renovatieprojecten nu op basis van ketenpartnerschap. We hebben vaste afspraken gemaakt, onder andere over wat we van elkaar verwachten. Op die manier kan je met een klein clubje heel veel projecten aanpakken. Omdat je vaak samenwerkt met dezelfde mensen - soms jaren, omdat de projecten doorlopen - kun je steeds verbeteringen maken. Hoe kunnen we dat in een volgend project beter doen?

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP ALS HET GAAT OM DE NIEUWBOUW AAN DE REMBRANDTSTRAAT IN GELEEN?

Waar ikzelf het meest trots op ben is dat we de ruimte hebben gekregen om met deze bewoners echt te mogen experimenteren hoe we ze nog nauwer kunnen betrekken bij nieuwbouwplannen. Normaliter is dat een heel statisch proces.

ZOU HET KUNNEN DAT ER MET DEZE WERKWIJZE OOK HEILIGE HUISJES OMVER GESCHOPT WORDEN?

Zeker, maar op een positieve manier. Iets wat bijvoorbeeld heel traditioneel is, is de officiële opening van een nieuw gebouw. Dan komt meestal een wethouder aan een touwtje trekken en wordt de bestuurder op de kraan gezet. Dat alles hebben we dit keer helemaal omgedraaid en ‘van de bewoners’ gemaakt. Het Laagland theater heeft ons daarbij geholpen.

Ze hebben verhalen opgehaald van omwonenden, bewoners en werklui met de vraag: ‘Wat maakt jouw huis een thuis?’. Daar is een mini podcast van gemaakt. Voor de opening hebben we 75 koptelefoons gehuurd en een rondje om de bouw gelopen terwijl die verhalen werden afgespeeld.

Het werd heel positief ontvangen. Bewoners vonden het heel leuk dat ze gewoon tussen de wethouder, onze bestuurder en andere bewoners in stonden. ‘We staan hier als één groep, deze opening is van ons samen.’

WAT HOOP JE TE BEREIKEN MET AL DEZE BEWONERSPARTICIPATIE?

Bewonersparticipatie kan ontzettend bijdragen aan bewonerstevredenheid. Wij kunnen wel aankomen met allemaal dingen die ons goed lijken, zoals zonnepanelen en isolatie, maar pas als je in gesprek gaat met bewoners, hoor je dat een toegangsdeur al jaren klemt. ‘Waarom doen jullie dáár niet eens wat aan?’, hoor je dan.

WANNEER WORDEN DE NIEUWE APPARTEMENTEN OPGELEVERD?

In maart 2023 is de sleuteloverdracht. Tot die tijd hebben we in verschillende woningen LED-lampen op de grond gezet in allerlei kleuren. Onder het mom van: ‘Hier brandt altijd licht’. Ook daar krijgen we zoveel leuke reacties op van omwonenden. Het leeft al een beetje, het is niet zo’n klassieke, stille, donkere bouwplaats.

STAAT ER NOG IETS VERNIEUWENDS OP JE TO-DO LIJST VOOR DE OPLEVERING?

Binnenkort wil ik een filmpje opnemen waarbij ik tekst en uitleg geef over de woning. Allemaal informatie die je normaal gesproken geeft tijdens de sleuteloverdracht. Maar de ervaring leert dat die informatie niet zo lang blijft hangen in de opwinding van de sleuteloverdracht. Logisch ook. Daarom dus een filmpje, dat ze rustig kunnen (terug)kijken. En natuurlijk ligt mijn focus daarnaast op zorgen dat de woningen bouwkundig worden opgeleverd met zo min mogelijk - het liefst geen - opleverpunten. Dat lijkt me vanzelfsprekend.

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy