Een middag over leiderschap in het theater

EEN SCHATERLACH. EEN BROK IN DE KEEL.

“ZOwonen bouwt aan mensen” komt voort uit onze strategische koers. Dat is niet zomaar een slogan voor de bühne, maar een belofte die in het fundament van onze organisatie geworteld is. We geloven dat we de toekomst van onze bewoners in positieve zin kunnen beïnvloeden door ons hard te maken voor kansengelijkheid en door perspectiefverbetering steeds voorop te stellen.

Als corporatie staan we dicht bij onze bewoners, en we geloven dat we een hoop voor ze kunnen betekenen. Maar niet alleen. We werken nauw samen met collega-instanties om het leven van bewoners iedere dag weer beter te maken. Zo vormen we samen een netwerk. Binnen dat netwerk claimen we een verbindende en sturende rol. Soms eigenwijs, maar altijd met het belang van onze bewoners helder op het netvlies.

Hoe kunnen we onze collegabestuurders en belanghebbenden in onze keten deelgenoot maken van onze ambities en werkwijze? Hoe kunnen we ze laten ervaren wat wij verstaan onder goed leiderschap? Een middag vol themasessies en workshops of een paar flitsende powerpoint presentaties vielen meteen af. Niet beklijvend genoeg. Ook niet eigenzinnig genoeg. Wat dan wel? Een theatervoorstelling met alles erop en eraan! In het hart van ons woon- en werkgebied: het Toon Hermans Theater in Sittard.

"GEROEZEMOES. ONGEMAKKELIJK SCHUIVEN OP JE STOEL. WACHTEN OP WAT KOMEN GAAT"

Onder leiding van Kiki van Aubel en Leon Verdonschot. Met vertellingen van Servé Hermans en de ontroerende dans van een eenzame vogel. Een gesprek over elkaar zien en toenadering zoeken, tussen politicoloog en schrijver Kiza Magendane en oudgevangenisdirecteur Frans Douw. Een kennismaking via de briefwisseling tussen Bouchaib Saadane, voorzitter van het Provinciaal Platform voor Diversiteit in Limburg en moslim, en theoloog Rianne ten Voorde. En een persoonlijk verhaal over liefhebben en loslaten door Inez Derksen, directeur van Het Laagland theater.

Een middag die geen kant en klare oplossingen biedt, maar die aanzet tot nadenken. Zelfreflectie en bezinning. Een voorstelling die – daar zijn we van overtuigd – nog lang zal nazinderen bij de aanwezigen. Die hopelijk zal aanzetten tot nóg betere samenwerking tussen de mensen die in hun dagelijks leven besluiten moeten nemen over de leefbaarheid in onze regio.

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy