Met het mes op tafel

Meneer Volders en Ruby-Jane

In februari 2021 werden de bewoners van het Raadhuispark in Beek geïnformeerd dat de gemeenschappelijk binnentuin binnen enkele weken grondig aangepakt zou worden. Toen dat in augustus nog niet was gebeurd, klom bewoner Bert Volders in de pen. In deze rubriek kijken we samen met de heer Volders en ZOwonen Klachtencoördinator Ruby-Jane Heerings terug naar de periode tussen het indienen van de klacht en het opleveren van de tuin. Waar ging het mis en wat hebben we van elkaar geleerd?

"We zijn van enthousiast naar gefrustreerd gegaan en de tuin voelt nu niet als een cadeautje."

Het begon allemaal met een brief over de tuin?

Meneer Volders: “We waren in eerste instantie erg enthousiast toen we hoorden dat de binnentuin aangepakt zou worden. De ongelijke bestrating, de rottende houten keerwanden en een uitstekend putdeksel kunnen gevaarlijk zijn voor veel van de bewoners hier die lopen met behulp van een rollator. Maar weken werden maanden en de beloofde werkzaamheden bleven uit. Ook het reguliere onderhoud van de tuin werd niet meer gedaan. Het groen bleef daardoor doorwoekeren. Het was geen gezicht. Na 7 maanden stuurde ik een brief naar de directie van ZOwonen en toen kwam Ruby in beeld.”

Ruby-Jane: “24 uur nadat de brief binnenkwam, werd ik hierover geïnformeerd. Ik nam meteen contact op met meneer Volders, die tijdens ons eerste gesprek best geïrriteerd was over het uitblijven van informatie. Hij had natuurlijk ook graag de directie gesproken, gezien zijn brief aan hun gericht was. Ik heb zo goed mogelijk naar hem geluisterd en zijn wantrouwen weg proberen te nemen door te schetsen welke stappen ik, namens ZOwonen, ging ondernemen. Binnen een paar dagen is mijn collega langsgegaan. Die heeft het probleem doorgegeven aan de partnerorganisatie die verantwoordelijk is voor het groenonderhoud. Zij hadden niet laten weten dat werkzaamheden, die oorspronkelijk voor het voorjaar gepland stonden, naar het najaar waren verschoven. Dat hadden ze wel moeten communiceren en het reguliere onderhoud hadden ze ook moeten blijven uitvoeren.”

Meneer Volders: “Nadat we Ruby en haar collega hadden gesproken, leek het allemaal voortvarend te gaan: in september werd de tuin helemaal leeggeruimd. Maar toen bleef het weer een tijdje stil. Uiteindelijk is de tuin pas in november helemaal opnieuw aangelegd. Op zich ziet hij er nu wel erg mooi uit. Maar het was een moeizaam proces.”

Waar ging het volgens jullie verkeerd?

Meneer Volders: “Ik snap dat een planning soms verandert. Zeker in een corona-jaar. Maar we hadden gewoon veel beter op de hoogte gehouden moeten worden door ZOwonen. We zijn van enthousiast naar gefrustreerd gegaan en de tuin voelt nu niet als een cadeautje.”

Ruby-Jane: “De mooie nieuwe tuin had als een vreugdemoment moeten voelen maar dat is het door de gebrekkige communicatie niet geworden. Dat is zonde.”

Hoe hebben jullie de samenwerking ervaren?

Meneer Volders: “Dankzij Ruby is het in een stroomversnelling geraakt. Zij heeft steeds overal druk weten te zetten, en heeft voor ons gevoel alles uit de kast gehaald om dit op te lossen. Dankzij haar is het vertrouwen helemaal hersteld. Ere wie ere toekomt: Ruby had het niet beter kunnen doen!”

"Dankzij Ruby is het vertrouwen helemaal hersteld."

Hebben jullie hier iets van geleerd?

Ruby-Jane: “We moeten beter monitoren wat de status van een project is. Wat hebben we gecommuniceerd en hoe staat het ermee? We moeten sneller meer informatie geven om verkeerde verwachtingen te voorkomen. Met een beetje meer moeite had het vertrouwen niet geschaad hoeven te worden. Door niets te laten weten, kregen onze bewoners het gevoel dat we ze vergeten waren.”

Meneer Volders: “In ons complex laten bewoners niet zo snel van zich horen. We zorgen ook nooit voor overlast ofzo. Juist daarom zien we weinig mensen van ZOwonen. Misschien was dit veel sneller opgelost en had het niet zo hoog op moeten lopen als we tussendoor iemand van ZOwonen hadden gezien?”

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy