Energiekosten besparen

Wil je geld besparen op je energiekosten? Voor je portemonnee of voor het milieu? Laat je hierbij gratis helpen door een energiecoach.

Energiecoach bij jou thuis

Wil jij goed advies bij je thuis hoe je geld kunt besparen op je energierekening? Laat dan een energiecoach bij je langs komen. Dit zijn bewoners die opgeleid zijn om jou hierbij te helpen. Hij bekijkt jouw woonsituatie en hoe je jouw woning gebruikt. Je krijgt advies op maat. Daarnaast heeft hij een pakket met energiebesparende producten bij zich die jij gratis mag gebruiken. De energiecoach kan alleen aangevraagd worden door bewoners van ZOwonen.

Zelf energiecoach worden?

Heb je ervaring met geld besparen op energiekosten? Wordt energiecoach! En help ook anderen om geld te besparen. Lees hier meer over de energiecoach.

Bespaartips

Besparen op gaskosten
Ik heb een eigen cv-ketel (je betaalt zelf de stookkosten aan de energieleverancier)

  • Houd in de gaten of de druk van je cv-ketel goed is. Deze moet tussen 1,5 en 2 bar zitten. Is hij lager dan 1,5 bar, vul dan bij met water. Hoe je dit doet, zie je in dit filmpje.
  • Na het bijvullen is het nodig om alle radiatoren te ontluchten. Hoe je dit doet, zie je hier.

Ik heb geen eigen cv-ketel (je betaalt via de servicekosten de stookkosten aan ons)

  • Als je weg gaat of naar bed gaat is het normaal dat je het licht uitdoet. Doe dat ook met de verwarming. De schakelaar van de verwarming heet “thermostaatkraan”: Bij het binnenkomen stel je ze in op “3” (~20°C). Vóór je weggaat op “2” (~ 16°C).\
  • Zet ook de thermostaatkraan lager als je ramen of deuren open zet om frisse lucht in je woning te laten. Na het "luchten" zet je de kraan weer in de normale stand (3/20°C).
  • Om de temperatuur te regelen moet de thermostatische kop de ruimtetemperatuur zo goed mogelijk “voelen”. Hang er dus geen gordijn over. Zet er geen spullen rond.

Algemeen

  • Gebruik de radiator alleen als het nodig is. Draai ze in het voorjaar zo snel mogelijk lager of helemaal uit. In het najaar draai ze niet meteen vol open.
  • Draai de radiator helemaal uit in ruimtes die je niet gebruikt, zoals slaapkamers.
  • Sluit de deuren naar koelere ruimtes zoals de hal.
  • Hou de radiator vrij van meubilair of gordijnen. De warmte blijft daarachter hangen en kan de kamer niet verwarmen.
  • Zet elke ochtend minstens een half uur een raam open of deur open om te ventileren. In een goed geventileerd huis is de lucht relatief droog. Het kost namelijk minder energie om droge lucht te verwarmen dan vochtige.

Meer besparen

Er zijn nog meer mogelijkheden om geld op energie te besparen. 

Meer informatie en hulp via Geldfit: www.geldfit.nl of 0800-8115.

Zowonen geldzaken energiekosten besparen 2
Niet gevonden wat je zocht? Probeer het hier opnieuw
© 2024 ZOwonen. Alle rechten voorbehouden.  Algemene voorwaarden Privacybeleid Disclaimer
Design:  Mannen van 80 Realisatie:  Zuiderlicht