Huurdersorganisaties

Als huurder van ZOwonen kun je lid worden van een huurdersorganisatie en via die weg betrokken worden bij onze activiteiten rondom beleid en beheer.

Huurdersorganisaties behartigen de belangen van bewoners van woningen van ZOwonen. Iedere organisatie werkt zelfstandig en heeft een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers. De huurdersorganisaties zijn lokaal verankerd en organiseren plaatselijke activiteiten voor de achterban waaronder: (telefonisch) spreekuur, ledenvergadering en nieuwsbrief.

Samenwerkingsovereenkomst

Samen met de huurdersorganisaties bouwen we aan een thuis voor onze bewoners. De komende jaren staan we voor grote maatschappelijke opgaven: dubbele vergrijzing, stijgende zorgvraag en verduurzaming. Die kunnen we niet alleen aanpakken. De samenwerking met de huurdersorganisaties is daarbij van essentieel belang. De huurdersorganisaties hebben samen met ons een nieuwe overeenkomst opgesteld. Hierin hebben we een gezamenlijk visie gezet en het belang van bewonersparticipatie benoemd. Bekijk hier de samenwerkingsovereenkomst. 

Bij welke huurdersorganisatie kan ik me melden?

Recent zijn de Huurdersbelangenraad Beek en Huurdersvereniging Geleen opgeheven. Momenteel zoeken wij naar mogelijkheden om de belangenbehartiging van de bewoners in Beek en omstreken, Geleen en Susteren en omstreken bij de andere huurdersorganisaties te beleggen. Tot die tijd kunnen deze bewoners bij ons terecht voor vragen.

Op dit moment zijn 2 huurdersorganisaties actief. Bekijk hieronder waar jij je kunt melden en wat ze voor je kunnen betekenen.

Zowonen wonen bij zowonen huurdersorganisaties
Niet gevonden wat je zocht? Probeer het hier opnieuw
© 2024 ZOwonen. Alle rechten voorbehouden.  Algemene voorwaarden Privacybeleid Disclaimer
Design:  Mannen van 80 Realisatie:  Zuiderlicht