Je hebt snel een woning nodig, omdat je in een noodsituatie zit. Kijk eerst tussen het woningaanbod naar woningen die geadverteerd staan met "Loting". Hiervoor is je inschrijftijd niet belangrijk.

In een aantal gevallen kun je een urgentie aanvragen. Je moet aan een of meer van onderstaande voorwaarden voldoen om urgentie te krijgen. Daarnaast moet je documenten in orde hebben, die toegevoegd zijn aan je Thuis in Limburg account.

Let op: Urgentie wordt niet verleend als je de woning uit moet, omdat je bijvoorbeeld in een scheiding zit. Urgentie wordt ook niet verleend als je (hoog) zwanger bent.

Huiselijk geweld

Je bent slachtoffer geworden van huiselijk geweld. In enkele gevallen kun je een urgentie krijgen. Om urgentie aan te vragen, heb je actuele politie-aangiftes en/of verslagen van Veilig Thuis nodig. Een van onze woonconsulenten neemt na je aanvraag contact met je op. Deze bespreekt met jou de situatie en beoordeelt of je voldoet aan de voorwaarden om een sociale urgentie te krijgen. Met een openstaande huurschuld en/of een negatief huurdersverleden bij ZOwonen krijg je helaas geen urgentie.

Woning is onbewoonbaar verklaard

Je woning is onbewoonbaar verklaard. Je kunt een urgentie aanvragen als je dit bewijsstuk hebt:

  • verklaring van de gemeente waaruit blijkt dat je woning onbewoonbaar is.
Woonlasten zijn te hoog

Je woonlasten zijn te hoog. Je kunt een urgentie aanvragen als je dit bewijsstuk hebt:

  • brief van de gemeente waaruit blijkt dat je woonlasten te hoog zijn.
Fysieke of visuele beperkingen

Je kunt geen gebruik meer maken van noodzakelijke ruimtes in je woning door fysieke of visuele beperkingen. Je kunt een urgentie aanvragen als je dit bewijsstuk hebt:

  • Een verslag van de ergotherapeut of de brief van de WMO (pakket van eisen verhuisadvies/verhuiskostenvergoeding).
Mantelzorg

Je bent mantelzorger en moet dichter wonen bij de persoon die je verzorgt. Je kunt een urgentie aanvragen als je dit bewijsstuk hebt:

  • kopie van de mantelzorgverklaring waaruit blijkt dat je mantelzorger bent. Hierop staat de naam en adresgegevens van de persoon die je verzorgt (door PIW/huisarts/gemeente).

Andere voorwaarden:

Je moet ook aan deze twee voorwaarden voldoen om urgentie aan te vragen:

  • je staat ingeschreven bij Thuis in Limburg
  • je jaarlijkse bruto gezinsinkomen is lager dan € 57.000

Zit jij in een van de genoemde situaties en voldoe je aan de andere voorwaarden? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op om jouw situatie te bespreken. Samen bekijken we of en hoe we je kunnen helpen.

Jouw situatie 

Wil je al meer vertellen over jouw situatie? Vul het hier in.

Ik ben ingeschreven bij Thuis in Limburg 
Documenten op orde
Zowonen inschrijven en woning zoeken urgentie
Niet gevonden wat je zocht? Probeer het hier opnieuw
© 2024 ZOwonen. Alle rechten voorbehouden.  Algemene voorwaarden Privacybeleid Disclaimer
Design:  Mannen van 80 Realisatie:  Zuiderlicht