Wil je groter of kleiner gaan wonen of in een andere omgeving, maar sta je nog niet zo lang ingeschreven? En je bent van plan om langer dan 1 jaar in de nieuwe woning te gaan wonen? Woningruil kan dan handig zijn om sneller te kunnen verhuizen. Je ruilt dan met een bewoner van een andere huurwoning. Dit regel je zelf. En je bent in staat om op 1 dag te verhuizen.

Hoe vraag ik woningruil aan?

Woon je langer dan een jaar in je huidige woning? En heb je iemand gevonden die met jou van huis wil ruilen? Zorg er dan eerst voor dat jullie allebei staan ingeschreven bij Thuis in Limburg. Als dat gebeurt is, vul je samen met de ruilpartner het aanvraagformulier in. Stuur ons het formulier per post of per e-mail, samen met de bijlagen die in het formulier genoemd worden.

Zoek je nog een ruilpartner? Kijk dan eens op woningruil.nl.

ZO gaan wij met de aanvraag om

Als we de aanvraag hebben ontvangen, kijken we of je aan de voorwaarden voor deze nieuwe woning voldoet, onder andere volgens de regels van het passend toewijzen. Je krijgt binnen 2 weken bericht van ons of je aanvraag voldoet. Hieronder lees je wat daarna gebeurt.

Vooropname
We gaan de woning(en) bezoeken. Onze opzichter loopt samen met jou door het huis en bespreekt hoe je alles moet achterlaten en wat eventueel hersteld moet worden vóór de ruil. Ook ontvang je een overnameformulier, waarop je vastlegt wat de nieuwe huurder overneemt.

Nieuwe huurprijs
Na de vooropname bepalen we de nieuwe huurprijs van de woning. Deze nieuwe huurprijs geven we je per e-mail of brief door. Op dat moment kun je nog van de ruil afzien.

Ruildatum
Op de ruildatum onderteken je de huurovereenkomst. We gaan samen met de oude en de nieuwe huurder naar de woning. Als alles in orde is, gaat de woningruil door en vindt de sleuteloverdracht plaats. Je inschrijving bij Thuis in Limburg komt dan te vervallen!

Zowonen inschrijven en woning zoeken woningruil
Niet gevonden wat je zocht? Probeer het hier opnieuw
© 2024 ZOwonen. Alle rechten voorbehouden.  Algemene voorwaarden Privacybeleid Disclaimer
Design:  Mannen van 80 Realisatie:  Zuiderlicht