Leefbaarheid
Fijn wonen in jouw buurt. Dat vinden wij belangrijk. Een team van medewerkers staat voor je klaar voor al je vragen. Wil je zelf aan de slag om je buurt leefbaar te houden, dan zijn hier mogelijkheden voor met zelfbeheer. En met een leefbaarheidsfonds kunnen wij bewonersinitiatieven die de samenhang in buurten en complexen verbeteren, financieel ondersteunen.
Gebiedsteams
ZOwonen streeft naar goed contact met haar huurders. Persoonlijk en in de wijk. Wij zijn benieuwd naar wat jou als bewoner bezighoudt, wat bijdraagt aan jouw woongenot of wat jouw woongenot juist in de weg zit. Sinds 2017 werken wij daarom gebiedsgericht. Dat houdt in dat een vaste groep medewerkers samen jouw aanspreekpunt is in de buurt.
Signalen uit de wijk
De medewerkers in de wijk ontvangen veel signalen en meldingen van bewoners en zien zelf uiteraard ook het nodige. Ze kennen jouw buurt en de mensen die er wonen. Deze kennis gebruiken ze om problemen, bewonersinitiatieven en andere acties gestructureerd en integraal aan te pakken.
Samenwerken
De medewerkers stimuleren jou om zelf te werken aan prettig wonen. Dit zorgt niet alleen voor een fijne leefomgeving maar zorgt er ook voor dat bewoners, met of zonder begeleiding, zelfstandig kunnen blijven wonen. Hiervoor hebben ze korte lijnen met bewonerscommissies en wijkplatforms en andere organisaties die actief zijn in de buurt.
Het team in jouw buurt is bereikbaar via (046) 420 96 00. Zie je hen in de wijk? Spreek de medewerkers dan gerust aan.
Zelf aan de slag voor jouw woonomgeving
Er zijn allerlei manieren om alleen of samen met je buren iets voor jouw woonomgeving te doen. Bijvoorbeeld in je portiek, in je flat of in het groen rondom je woning. Dat noemen we zelfbeheer.
Leefbaarheidsfonds
Het Leefbaarheidsfonds is bestemd voor activiteiten die de leefbaarheid, sociale samenhang en betrokkenheid in jouw buurt of straat vergroten. Lees meer over het leefbaarheidsfonds. Bijvoorbeeld wanneer je ervoor in aanmerking komt en hoe je het kunt aanvragen.