Woning om oud in te worden

Je bent ouder dan 65 jaar bent en woont in een ééngezinswoning van ZOwonen. Heb je er dan al eens over nagedacht of en hoe je in jouw woning kunt blijven wonen als er iets gebeurt? Bijvoorbeeld omdat traplopen steeds lastiger gaat. Het is belangrijk daar nu al over na te denken. Inschrijven als woningzoekende is al een goede eerste stap. Of misschien heb je er al eens over gedacht om te verhuizen naar bijvoorbeeld een woning zonder trappen en drempels. Dat betekent nogal wat. Daar helpen we graag bij.

Schrijf je in

Verreweg de meeste woningen worden toegewezen op basis van inschrijfduur. Hoe eerder je een inschrijving doet, hoe meer inschrijfduur je opbouwt en hoe meer kans je hebt op een passende woning. In veel regio’s is de druk op de woningmarkt groot. Er is veel vraag en maar weinig aanbod. Dat betekent lange wachttijden. Het is daarom belangrijk dat je nu al inschrijfduur opbouwt. Inschrijven is gratis, vrijblijvend en zo gedaan. Inschrijven doe je bij Thuis in Limburg. Daarna hoef je niets te doen, totdat je toe bent aan verhuizen. Tot die tijd moet je wel elk jaar je inschrijving verlengen. Hiervan krijg je automatisch bericht.

Hulp en ondersteuning

Als je nu of in de toekomst wilt zoeken naar een woning, dan:

  • Gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Dan bekijken we ook of er tegemoetkomingen voor jou van toepassing zijn.
  • Krijg je hulp bij het inschrijven en zoeken naar een woning, die beter past bij het ouder worden. Op een plek waar je graag wilt wonen.
  • Krijg je voorrang bij het zoeken naar een woning, die geschikt is om zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Wat is een geschikte woning?

  • Van de stoep tot aan de woning hoef je geen trappen te lopen.
  • In de woning hoef je geen trappen te lopen.
  • Er zijn geen of heel lage drempels.
  • Er zit een lage douchebak of een douchegedeelte zonder opstap.
  • De badkamer en 1 slaapkamer zijn met een rollator bereikbaar

Ben je geïnteresseerd?

Bel ons via 046 420 96 00 en maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Zowonen veranderingen in jouw situatie woning om oud in te worden
Niet gevonden wat je zocht? Probeer het hier opnieuw
© 2024 ZOwonen. Alle rechten voorbehouden.  Algemene voorwaarden Privacybeleid Disclaimer
Design:  Mannen van 80 Realisatie:  Zuiderlicht