Verzekeringen
ZOwonen is eigenaar van de woning. Wij hebben een brandverzekering voor al onze woningen. Bij brand dekt deze verzekering de schade aan de woning zelf. Niet de spullen die erin staan! Want daar moet je zelf een verzekering voor afsluiten. Veel mensen kiezen er bewust voor om zich niet te verzekeren tegen schade. Aan meubels of apparaten of schade aan goederen van andere mensen. Dan draai je zelf voor de kosten op als er iets gebeurt.
Verzekeren? Waarom? Mij gebeurt toch niks...
Inboedelverzekering
Voor schade aan meubels en elektronische apparaten. Bijvoorbeeld bij diefstal, waterschade of brand. Bij het afsluiten van de verzekering maak je een schatting van de waarde van je inboedel. De vergoeding die je bij een schademelding terugkrijgt, is dan hoog genoeg om iets nieuws te kopen.
Heb je je huurwoning verbeterd of uitgebreid? Of verbeteringen en/of aanpassingen van de oude bewoner overgenomen? Denk aan een nieuwe vloer, keuken, badkamer of schilderwerk. Dan is het belangrijk dat dit zogenaamde huurdersbelang is meeverzekerd. Dit kan vaak (deels) meeverzekerd worden op de inboedelverzekering. Vraag dit na bij je bank of een verzekeringsagent bij jou in de buurt.
Aansprakelijkheidsverzekering
Het idee van een aansprakelijkheidsverzekering is dat je je verzekert tegen schade die door jouw toedoen ontstaat bij iemand anders (of zijn eigendommen). Zelfs wanneer je er zelf weinig aan kunt doen, kun je aansprakelijk zijn. Stel, de kraan van de wasmachine gaat kapot en de buren hebben hierdoor waterschade. Dan betaalt jouw verzekering de schade bij je onderburen. Ook ben je in de meeste gevallen aansprakelijk voor schade die door je kinderen of huisdieren wordt veroorzaakt. Het kan overigens per verzekeraar verschillen tot welke leeftijd kinderen zijn meeverzekerd.
Glasfonds
De meeste bewoners zijn aangesloten bij het glasfonds van ZOwonen. Gaat een ruit kapot, hoef je ons maar te bellen. Dit is gemakkelijk en stukken goedkoper dan zelf een glaszetter te laten komen of zelf een glasverzekering af te sluiten.
Twijfel je of je betaalt voor dit glasfonds bij ons, bel ons dan! Heb je dit niet maar wil je dit wel? Vraag het dan nu bij ons aan. Na aanmelding betaal je éénmalig € 25. Daarna betaal je € 1,02 per maand.
Rechtsbijstand
Heb je een geschil met bijvoorbeeld de buren, familie, gemeente, werkgever, winkel (bijv. over garantie) of verhuurder, dan dekt een rechtsbijstandverzekering de juridische kosten. Huurders zijn op zekere hoogte beschermd op basis van de huurbescherming. Een rechtsbijstandverzekering hoeft dus niet altijd nodig te zijn, maar kan soms wel van pas komen als er sprake is van een conflict met een andere partij. De juridische kosten kunnen namelijk snel oplopen.
Woonlastenverzekering
Dit is een verzekering die je vaste lasten dekt als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos wordt. De woonlastenverzekering keert bij arbeidsongeschiktheid of ziekte een vooraf afgesproken bedrag uit. Daarmee kun je de huur en andere vaste woonlasten blijven betalen. Op deze manier wordt voorkomen dat je gedwongen je huis moet verlaten. Een woonlastenverzekering is niet altijd nodig. Vraag je verzekeringsagent voor meer advies.