Als je samen huurt en uit elkaar gaat, kan het zijn dat een van jullie in het huurhuis blijft. Om van alle rechten en plichten als huurder af te zijn, moet je dan voor een deel de huurovereenkomst opzeggen. Wij stellen daarna de huurovereenkomst op naam van de huurder die in de woning achterblijft.

Opzegtermijn

De datum van uitschrijving bij de gemeente houden we aan als datum waarop de huurovereenkomst overgaat van 2 personen naar 1 persoon. Als jij of je partner zich niet kan laten uitschrijven bij de gemeente (om wat voor reden dan ook) dan houden we een opzegtermijn van 1 maand aan.

Betaalachterstand?

Je bent beiden hoofdelijk aansprakelijk voor eventuele achterstand tot de datum van uitschrijving bij de gemeente. Dit betekent dat jullie beiden afzonderlijk gehouden kunnen worden om de volledige achterstand te betalen. Heb je op het moment dat je de huurovereenkomst wilt wijzigen een betaalachterstand, dan vragen wij jullie deze achterstand per direct te betalen. Lees hier meer over wat te doen bij huurachterstand.

Niet gevonden wat je zocht? Probeer het hier opnieuw
© 2024 ZOwonen. Alle rechten voorbehouden.  Algemene voorwaarden Privacybeleid Disclaimer
Design:  Mannen van 80 Realisatie:  Zuiderlicht