Bewonerskrachten in Vrangedael van start

In Vrangendael zijn een aantal enthousiaste bewoners gestart als Bewonerskracht. Vrijwilligers met hart voor hun buurt. Ze houden een oogje in het zeil en melden onveilige situaties aan ZOwonen. Samen met ZOwonen en andere bewoners zetten zij zich in om van Vrangendael een nog schonere en prettigere wijk te maken.

Werken aan prettig wonen

Samen met Strategische WijkAanpak heeft ZOwonen gezocht naar buurtbewoners in Vrangendael die zich extra willen inzetten voor hun buurt. Na instructie en training zijn ze nu klaar om aan de slag te gaan als Bewonerskracht. Ze gaan de wijk in en gaan in gesprek met buurtgenoten. Ze doen meldingen als ze onveilige situaties tegenkomen. Bewonerskrachten zijn de oren en ogen van de wijk. De wijkbeheerder is een belangrijke bondgenoot voor de Bewonerskrachten om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Zo werken zij, samen met hun medebewoners, aan een buurt waar het prettig wonen is.

Actief in de wijk

Na de aftrap gingen de Bewonerskrachten Diana en Taha, samen met wijkbeheerder Jos en Vincent van Strategische WijkAanpak, de eerste loopronde maken door Vrangendael. Vanaf vrijdag 18 augustus lopen de Bewonerskrachten twee keer per week rond door Vrangendael. Zij gaan de komende maanden met bewoners in gesprek en de buurt verder verkennen.

Ook Bewonerskracht worden?

Meer Bewonerskrachten zijn van harte welkom in Vrangendael. Wil je meer weten of ook Bewonerskracht worden? Neem contact op met Strategische WijkAanpak via 06-34 96 82 35. Of stuur een mail naar Vincent Wolff via [email protected].

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy