Duidelijkheid voor bewoners van 54 woningen in Philipsbuurt Sittard

Woningen van ZOwonen aan de St. Petrusstraat, St. Paulusstraat en St. Paulusplein in Sittard worden in 2026 gesloopt en daarna vervangen door nieuwbouw. De betrokken bewoners zijn hier gisteren over geïnformeerd. ZOwonen helpt ze bij het vinden van een nieuw thuis.

Woningen hebben geen toekomst

De 48 zogenaamde “groene woningen” en de 6 woningen aan het St. Paulusplein zijn bijna 100 jaar oud. En daarom aan vernieuwing toe. Onderzoek heeft uitgewezen dat renovatie van deze woningen ingrijpend en kostbaar is. Daarnaast levert dit nog steeds geen toekomstbestendige woningen op

Sloop is de enige optie

Sloop is onvermijdelijk. “Alweer een groep bewoners die we deze vervelende boodschap moeten brengen. Met de demografische ontwikkelingen en eisen rondom woningbouw in het vooruitzicht is dit voor ons de enige verantwoorde keuze.

Bewoners Dit soort besluiten gaan niet over 1 nacht ijs. Daar gaat een zorgvuldig traject aan vooraf. Daar wordt lang over nagedacht voordat In ons woningaanbod zitten meerdere woningen waarvan we de komende jarenWe realiseren ons dat de druk op de woningmarkt vergroot wordt door nog een groep bewoners te verhuizen. Recent zijn bewoners Het gaat me altijd weer aan het hart als we deze boodschap moeten vertellen. We zijn er echter van overtuigd dat de bewoners in een andere woning gezonder, comfortabeler en veiliger kunnen wonen”, zegt Janine Godderij, directeur-bestuurder ZOwonen.

Druk op huurwoningmarkt

Recent informeerden we de bewoners van de 222 twee-op-een woningen in Stadbroek en Vrangendael over de voorgenomen sloop van hun woning. Daar komen nu nog eens de bewoners van deze 54 woningen bij. We realiseren ons dat hiermee de druk op de huurwoningmarkt verhoogd wordt. Maar bewoners nog langer in deze woningen wonen is ook geen optie.

Verloren thuis biedt nieuwe kans

Voor bewoners betekent het ook een kans op een nieuw thuis. Met een verhuiskostenvergoeding van ongeveer 7200 euro en begeleiding van ZOwonen is het verhuizen naar een andere woning een nieuwe stap in hun wooncarrière. Van een woning met trappen naar een gelijkvloerse woning bijvoorbeeld. Er zijn bewoners die absoluut niet weg willen uit de wijk. Dat respecteren we. De komende maanden inventariseren we ieders woonwensen in een persoonlijk gesprek. We helpen en begeleiden elke bewoner zo goed mogelijk naar een nieuw thuis.

Woonwensen terug in nieuwbouw

De woonwensen van de bewoners nemen we mee in de nieuwbouwplannen op de verschillende locaties. Met de sloop en nieuwbouw in deze wijken streven we naar woningen die beter aansluiten op woonwensen en levensfases van mensen. Daarnaast zorgt meer variatie in het woningaanbod ook voor een makkelijkere doorstroming.

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy