Een betrokken bewoner maakt het verschil

Roel (29) is vader van 2 kinderen van 2 en 8 jaar. Hij woont met zijn gezin in Lindenheuvel, de wijk waar hij zelf ook is opgegroeid. Het viel hem op dat de kinderen in de buurt weinig buiten zijn en lastig met elkaar in contact komen. Daar wil hij verandering in brengen.

Roel: "Lang niet alle kinderen in de buurt kennen elkaar. Ik wilde iets bedenken om ze samen te brengen. Van deze doelgroep krijg ik veel voldoening."

Samen met onze buurtbouwers maakte hij een plan voor verschillende activiteiten. Met instemming van de gemeente vond onlangs de eerste mijlpaal plaats. In een speeltuin en op een veld in de buurt konden kinderen ouderwetse spellen spelen, stuiteren op het springkussen, een suikerspin draaien en nog veel meer. Natuurlijk was er ook muziek en een drankje voorzien. Ouders en kinderen van alle leeftijden waren welkom.

Het was een succes. De kleintjes waren enthousiast en ouders hebben hun feedback gedeeld. Daar kan Roel mee aan de slag. Hij is nu al bezig met de volgende activiteiten, met inbreng van de buurt.

Roel: "Er komen nog veel meer leuke ideeën aan, zoals een Sint Maartenstocht en volgend jaar misschien een bruutfeest."

We steunen betrokken bewoners zoals Roel graag bij het organiseren van activiteiten in de buurt. Samen maken we het verschil.

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy