Eisenhowerflat Limbrichterveld canvas voor kleurrijk kunstwerk

“Nog een keer, samen met zijn goed bevriende grafitti artiesten een kunstwerk maken in eigen stad.” Dat is de droom van grafitti artiest Werner Zwakhalen, alias Nash uit Sittard.

Cultureel fenomeen en grondlegger van de Limburgse graffiti scene, werkt over heel de wereld, maar komt uit Sittard. Woningcorporatie ZOwonen, geworteld in Sittard, trof een van Nash' werken aan op de gevel van de voormalige mavo-school in Sittard. ZOwonen herontwikkelt deze school tot haar nieuwe kantoor.

Drie artiesten 1 canvas

Tijdens een ontmoeting van beiden, bleek er een verhaal van liefde te schuilen achter dit werk. De liefde die hij kreeg van een bijzonder persoon, en de ruimte die hij kreeg tijdens een expositie in het gebouw. Een erkenning die hij volgens hem niet altijd kreeg in zijn eigen stad. Al pratende kwamen ZOwonen en de artiest op het idee om de liefde voor de stad en haar iconen uit te beelden in een schildering. Een kopgevel van een hoogbouwflat pal naast het spoor in de buurt van station Sittard is het canvas. Samen met twee andere Sittardse iconen Mr. June en Does werkt Nash, in opdracht van ZOwonen aan die trots werken. In de stad die door Nash aan de basis stond van de opkomst van de Nederlandse graffiti scene, die veel betekent heeft voor de rijke cultuur die Sittard kenmerkt.

Na 30 jaar komen deze drie artiesten samen op de plek waar het allemaal begonnen is.

De drie totaal verschillende stijlen hebben ze tot 1 geheel weten te maken, waar ze erg trots op zijn.

Een podium voor bijzonder gewone jongens uit de wijk

ZOwonen omarmt het verhaal van drie Sittardse jongens, opgegroeid in de sociale wijken van de stad, waar ZOwonen haar woningen verhuurt. Zich opgewerkt tot artiesten in hun vak. Deze bijzondere en toch ook normale Sittardenaren verdienen een podium. Geen beter canvas voor een eenmalige samenwerking van deze jongens dan “onze” Eisenhowerflat. Een kleurrijk welkom aan bezoekers die met de trein Sittard binnen rijden.

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy