Nieuws 26 juni 2024

Kleurrijk wonen aan de Elsbeek

De twee seniorencomplexen, in totaal 18 woningen, aan de Elsbeek in Geleen zijn, net als de bewoners, al aardig op leeftijd. In 2023 kregen ze een flinke onderhoudsbeurt. Hiermee vergrootten we het woongenot voor de huidige bewoners en die van de toekomst.

Een terugblik met Rick Habets, Opzichter planmatig onderhoud. "Aan deze woningen hebben we in 2023 onderhoud uitgevoerd en waar nodig hebben we de woningen meteen verder verduurzaamd. In dit geval hebben we de voor- en achterdeuren en de raamvleugels vervangen en al het schilderwerk uitgevoerd. Daarnaast zijn de daken geïsoleerd en zonnepanelen geplaatst. De gevels waren al eerder geïsoleerd. Alles voldoet weer aan de eisen van deze tijd. Dat is waar we op inzetten voor al onze woningen."

"We konden de uit te voeren werkzaamheden soepel combineren door goed samen te werken met de gemeente, met onze vaste onderhoudspartners en uiteraard door goed te luisteren naar de wensen van de bewoners. Samen zorgden we voor een passend ontwerp, goede planning en een strakke sturing op de uitvoering van het project. De voorbereiding van zoiets begint al anderhalf jaar voor de start van de uitvoering van de werkzaamheden. Zodra we een duidelijk plan hebben, dat ook uitgevoerd kan worden, informeren we de bewoners zo gedetailleerd mogelijk. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

In plaats van werkzaamheden te faseren over meerdere jaren, hebben we in dit project verschillende onderdelen in één jaar gecombineerd en uitgevoerd. Voor de bewoners betekende dit in een korte tijd veel overlast van de werkzaamheden. Maar ze zijn er wel in één keer vanaf." 

"Voor de bewoners is het vooral erg fijn dat ze in een beter geïsoleerd huis wonen, met meer comfort en lagere maandlasten. We hebben de bewoners deze keer laten kiezen welke type deur en in welke kleur ze deze graag wilden hebben. Dat vonden de mensen ook erg fijn. Ze wonen nu in een hofje van bontgekleurde voordeuren."

Toevallig komt schilder Bram, fluitend de lobby ingelopen. Hij begint ook over de keuzevrijheid van de bewoners in dit project. Dat is zowel voor de bewoners als voor de makers goed bevallen. "Dat gaan we zeker vaker zo doen."

20240305 Z Owonen 428
Niet gevonden wat je zocht? Probeer het hier opnieuw
© 2024 ZOwonen. Alle rechten voorbehouden.  Algemene voorwaarden Privacybeleid Disclaimer
Design:  Mannen van 80 Realisatie:  Zuiderlicht