Murals van bewoners Geleen-Zuid

Thuis in je hoofd, wat betekent dat voor jou? Die vraag beantwoorden bewoners uit Geleen-Zuid. Samen met maker Sarai Erkens van Het Laagland gingen ze aan de slag met schilderingen. De schilderingen zijn in de wijk te bewonderen.

Als onderdeel van de ZuidZone voorstelling ‘Hier brandt NOG altijd licht’ maakten bewoners muurschilderingen waarin ze verbeelden wat thuis in je hoofd voor hen betekent. Dat leverde stuk voor stuk persoonlijk schilderingen én verhalen op. Ook leerlingen van de basisschool werkten er aan mee. Via een audio-wandeling kunnen de murals bewonderd worden. Tijdens de interactieve ervaring worden de persoonlijke verhalen van de verschillende makers verteld.

TIPS

  1. Tijdens het schilderen luisterden Sarai en de bewoners vaak naar muziek. Die zijn te vinden via deze Spotify lijst. Beluister de nummers terwijl je van plek naar plek loopt!
  2. Locatie nummer 1 is het ZuidZone appartement in de Wagenaarflat, nummer 62. Je kunt de schilderijen níét bekijken vanaf de stoep, maar door het grote raam línks van de gele voordeur. Is de deur beneden dicht? Bel gerust aan bij nummer 62. Doet er niemand open? Maak dan een praatje met een bewoner! Misschien kan iemand je binnenlaten.
  3. Ga eerst naar de Zuidkamer in de Zuidhof voor een boekje waar alle verhalen in staan.

ZOwonen.com maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik te analyseren.

Meer informatie: Cookies Privacy